TRANSFERUURTJE: Juve berooft Ajax én AZ van sterren, Feyenoord-drukte

Foto: TRANSFERUURTJE: Juve berooft Ajax én AZ van sterren, Feyenoord-drukte

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Feyenoord kent al met al een uitstekende seizoenstart, maar dat weerhoudt directeur Frank Arnesen er natuurlijk niet van om zijn ogen en oren open te houden richting de winterse transferwindow. Zo wil de club graag een extra linksback binnenhalen, als back-up achter Tyrell Malacia. Het zou goed kunnen dat Domogaj Bradaric kandidaat nummer één in de Kuip is. Afgelopen zomer waagde Feyenoord ook al een poging, maar toen wilde OSC Lille de 22-jarige Kroaat nog niet laten gaan. Nu mag hij wel weg; op huurbasis, zo weet journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

En het zou ook zomaar kunnen dat Ajax in het komende kalenderjaar meerdere belangrijke spelers moet gaan uitzwaaien. Eén van de topkandidaten voor een transfer is Ryan Gravenberch, alleen al omdat zijn contract medio 2023 afloopt. Bovendien is de middenvelder erg gewild. Zo zou diens zaakwaarnemer Mino Raiola tijdens het afgelopen Golden Boy-Gala al met de sportief directeur van Juventus, clubicoon Pavel Nedved, gesproken hebben over een eventuele transfer van Gravenberch naar Turijn.


Feyenoord neemt op zijn beurt in januari waarschijnlijk afscheid van de 22-jarige Francesco Antonucci. Volgens De Telegraaf heeft hij de opties voor het uitzoeken. Franse media onthulden eerder op de dag dat AC Troyes geïnteresseerd is in Antonucci. Volgens de berichten zou die club bereidwillig zijn om 2,2 miljoen euro uit te trekken voor een permanente overname. De creatieve speler heeft echter meer opties, vanuit de Eredivisie én Keuken Kampioen Divisie, weet De TelegraafFC Volendam wordt met name genoemd.

Owen Wijndal staat voor een schitterende transfer. Het Italiaanse Sportmediaset weet dat de AZ-aanvoerder op het wensenlijstje van Juventus prijkt. Juventus wil zich graag versterken met een linksback en heeft inmiddels nog twee kandidaten over. Naast Riccardo Calafiori van AS Roma is dus ook Wijndal een serieuze optie in Turijn.

Drie weken geleden besloot AZ dat Timo Letschert, die de concurrentiestrijd met onder meer Pantelis Hatzidiakos, Bruno Martins Indi en tegenwoordig ook Sam Beukema heeft verloren in Alkmaar, weg mag. En inmiddels lijkt er zich ook een oplossing hebben aangediend: Venezia wil Letschert namelijk terughalen naar Italië, waar hij eerder al in de Serie A voor Sassuolo uitkwam.

Buitenland:

Arnaut Danjuma mag zich verheugen op een geweldige transfer. Volgens Engelse en Spaanse media staat de aanvaller in de belangstelling van Manchester United, FC Barcelona en Olympique LyonDanjuma maakt een goede ontwikkeling door. Afgelopen zomer verhuisde de Nederlander voor ruim twintig miljoen euro van AFC Bournemouth naar Villarreal. In Spanje heeft de buitenspeler zich opgewerkt tot een smaakmaker en dat leverde hem zelfs een comeback in het Nederlands elftal op. Een nieuwe transfer is mogelijk de volgende beloning.

FC Barcelona hoopt in 2022 de selectie op verschillende posities te versterken. Volgens de Spaanse krant SPORT heeft de leiding in Catalonië drie cliënten van zaakwaarnemer Mino Raiola op het oog. Maandag voerde president Joan Laporta namens FC Barcelona een gesprek met Raiola. Het genoemde medium heeft vernomen dat er zeker vier cliënten van de spelersmakelaar zijn besproken. Het zou gaan om Erling Braut Haaland, Paul Pogba, Noussair Mazraoui en Xavi Simons.

En tot slot: Paris Saint-Germain weigert zich neer te leggen bij een zomers afscheid van Kylian Mbappé. De Franse grootmacht zou een ultieme poging willen wagen om de steraanvaller te verleiden om bij te tekenen. Volgens L’Équipe gaat de Ligue 1-gigant een nieuwe poging wagen aan de onderhandelingstafel in de hoop dat de droomvoorhoede met Lionel Messi en Neymar intact blijft.

Mbappé topscorer van de Ligue 1? Win twee keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie zou de beste aankoop zijn voor Juve?

  • Wijndal
  • Gravenberch
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
36+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
325+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
35+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
262+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
410+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
166+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
126+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
717+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
456+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie