TRANSFERUURTJE: Leegloop Ajax, PSV haalt Braziliaan

Foto: TRANSFERUURTJE: Leegloop Ajax, PSV haalt Braziliaan

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax wil op korte termijn duidelijkheid hebben van een aantal spelers. De koploper van de Eredivisie wil voorkomen dat er ook in 2023 verschillende spelers gratis de deur uit wandelen. Zo moet Ryan Gravenberch snel verlengen. “Indien het laatste van toepassing is, zal verkoop aan de orde zijn”, weet Voetbal International. “Het talent lijkt weer onderdeel te zijn geworden van de rituele Mino Raiola-dans. Maandenlange onderhandelingen hebben nog altijd niet geresulteerd in een handtekening onder een nieuw contract. Nu Overmars van het podium is verdwenen, zal dit door anderen in de komende maanden moeten worden opgepakt.”

Het begint er meer en meer op te lijken dat dit het laatste seizoen is van oefenmeester Erik ten Hag bij Ajax. Manchester United is concreet in de markt voor de trainer, die naar verluidt al dé favoriet is van de ‘bestuurskamer’ op Old Trafford. Op dit moment heeft Ralf Rangnick het nog voor het zeggen bij The Red Devils, maar de Duitser is interim-manager en gaat met ingang van het voetbaljaar 2022-2023 een rol achter de schermen spelen in Manchester.


Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat PSV volgend seizoen de beschikking krijgt over het grote Braziliaanse talent Sávio Moreira de Oliveira (voetbalnaam: Savinho) van Atlético Mineiro. Dat zou dan via een constructie met Manchester City zijn. Volgens ‘transfergoeroe‘ Fabrizio Romano ziet het ernaar uit dat Savinho (17 jaar oud) naar The Citizens transfereert, maar voor een debuut in het Etihad Stadium is het natuurlijk te vroeg. Een verhuurperiode kan uitkomst bieden en de Italiaanse journalist weet dat PSV concreet is.

De kans dat Antony na dit seizoen weggaat bij Ajax is door zijn verbluffende prestaties dit seizoen levensgroot. De Amsterdammers zullen dan in de zomer op zoek moeten naar een potentiële opvolgerEn dat kan best eens Akinkunmi Amoo gaan worden; een Nigeriaanse rechtsbuiten van FC Kopenhagen, waar Ajax overigens vorig kalenderjaar ook al Mohamed Daramy voor zo’n veertien miljoen euro weghaalde. Amoo is pas achttien jaar, maar brak dit seizoen helemaal door in de hoofdmacht van de Deense topclub.

Buitenland:

De kans is groot dat John Guidetti na dit seizoen transfervrij gaat vertrekken bij Deportivo Alavés, aangezien zijn contract bij de Spaanse La Liga-club dan afloopt. De club AIK wil hem gratis terug gaan halen naar geboorteland Zweden. Het Scandinavische medium Sportbladet claimt te weten dat er veel interesse in de aanvalsleider is, waaronder van AIK. Zij zouden de oud-Feyenoorder zelfs al een contractvoorstel hebben gedaan.

En tot slot: Stefan de Vrij was altijd zo waardevol voor Internazionale, maar de Nederlander zit in een dipje en dreigt zijn basisplaats bij de Nerazzurri te verliezen. Er speelt ook nogal wat rond zijn persoontje: een rechtszaak tegen managementbureau SEG én een mogelijke transfer. Daarnaast is het mogelijk zijn laatste seizoen in het Giuseppe Meazza: De Vrij heeft een contract bij Inter tot medio 2023… “Het lijkt op dit moment niet van een contractverlenging te komen, waardoor een verkoop in de zomer voor Inter het meest aantrekkelijk is. In dat geval kan de Milanese club nog een behoorlijke transfersom verlangen. FC Barcelona is een van de clubs die recent werden gelinkt aan De Vrij, die, ook met het oog op het WK met het Nederlands elftal eind dit jaar, een belangrijke toekomstkeuze dient te maken”, aldus De Telegraaf.

Verdien 3.40 keer je inleg als Inter van Liverpool wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie van deze twee gaat in de zomer een transfer maken?

  • Stefan de Vrij
  • Erik ten Hag
  • Allebei wel
  • Allebei niet
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:18
0+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
5+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
32+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
82+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
294+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
62+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
124+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
87+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
62+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
118+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
86+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
150+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
155+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
47+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie