TRANSFERUURTJE: Mazraoui en Zahavi verlaten NL, Feyenoord-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Mazraoui en Zahavi verlaten NL, Feyenoord-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Zondagavond werd vlak na het laatste fluitsignaal bij NEC – PSV (1-2) bekend dat er opnieuw is ingebroken in het huis van Eran Zahavi, in Amsterdam. Dit keer was er gelukkig niemand thuis, de vorige keer (in mei jongstleden) werden de vrouw en kinderen van de Israëlische spits nog overvallen en vastgebonden bij een overval. En volgens het Israëlische medium One is de inbraak van zondag voor hem de druppel: hij wil Nederland – en daarmee ook PSV – verlaten. Zahavi tekende in 2020 voor twee jaar bij PSV, zijn contract loopt na dit seizoen dus af. Daarom zouden ‘alle opties op tafel liggen’, inclusief een vertrek uit Nederland.

Dennis te Kloese wordt als opvolger van Mark Koevermans de nieuwe algemeen directeur bij Feyenoord. In principe zal hij weinig tot niets met het transferbeleid te maken krijgen in Rotterdam, maar dankzij zijn ervaring in Mexico en Amerika gaat er wel een nieuwe markt voor de club open. Te Kloese zou namelijk nu alvast een eerste naam hebben doorgegeven: die van Luca Martínez, een twintigjarige Mexicaanse spits met Argentijnse roots die nog tot december 2022 vastligt bij de Argentijnse Primera División-club Rosario Central.


FC Barcelona hoopt zich opnieuw te versterken met een speler van Ajax. Na Frenkie de Jong (2019) en Sergiño Dest (2020) moet Noussair Mazraoui volgend jaar naar Catalonië worden gehaald. President Joan Laporta van Barça en Mino Raiola hebben maandag uitvoerig gesproken over cliënten van de zaakwaarnemer. Natuurlijk ging het daarbij om spelers als Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) en Paul Pogba (Manchester United), maar volgens de Spaanse journalist Gerard Romero is ook Mazraoui ter sprake gekomen.

Ajax zelf krijgt vooralsnog geen groen licht voor de terugkeer van Brian Brobbey. Clubwatcher Mike Verweij weet evenwel dat de spits van RB Leipzig na een half jaar alweer terug wil keren in Amsterdam. Ajax heeft al een lijntje uitgeworpen, maar kreeg ‘nul op het rekest’ van RB Leipzig. “Maar Ajax geeft niet op”, stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf, “en gaat deze week opnieuw in gesprek met Leipzig, want Brobbey wil dolgraag naar Ajax en Ajax wil hem graag terug. Er is een gesprek geweest tussen beide clubs, maar Leipzig heeft gezegd dat ze hem voorlopig willen houden.”

Buitenland:

Frenkie de Jong blijft bij voorkeur bij FC Barcelona, zo stelt zijn vader John de Jong. Toch is een transfer van de Oranje-international niet geheel uitgesloten. In het Algemeen Dagblad spreekt De Jong senior zich uit over de toekomst van zijn zoon. Of Bayern München en Manchester United opties zijn? “Daar is het vaak kloteweer. Natuurlijk gaat het om voetbal, maar het speelt wel mee. Uiteraard weet ik dat Barcelona geld nodig heeft en een geweldig bod op Frenkie zou kunnen helpen, maar ik zie het niet zo snel gebeuren. Hoewel, de vijf Europese topclubs hebben allemaal gebeld.”

En tot slot een andere oud-Ajacied: Donny van de Beek wil Manchester United verlaten in januari. Transferexpert Fabrizio Romano weet zeker dat de Oranje-international op een transfer aast, tenzij de situatie na bijna anderhalf jaar volledig omslaat. Van de Beek zat ruim een jaar onder Ole Gunnar Solskjaer op de bank bij Manchester United. Onder Ralf Rangnick mocht hij wel starten tegen BSC Young Boys (1-1), maar vooralsnog kreeg hij geen basisplaats in de belangrijke wedstrijden. Romano weet dat de oud-Ajacied er inmiddels wel klaar mee is.

Scoort Van de Beek tegen Brentford? Win zeven keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Mazraoui is klaar voor Barcelona

  • Eens
  • Oneens
311+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
35+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
323+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
35+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
261+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
410+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
166+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
125+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
713+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
455+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie