TRANSFERUURTJE: Megastunt PSV, Ajax wil Braziliaan

Foto: TRANSFERUURTJE: Megastunt PSV, Ajax wil Braziliaan

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het begint er alleszins op te lijken dat de toekomst van het grote Braziliaanse talent Sávio Moreira de Oliveira bij PSV ligt. De transfer van de 17-jarige aanvaller van Atlético Mineiro naar Manchester City is bijna rond, waarna hij vermoedelijk aan het échte werk mag wennen in het Philips Stadion. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “Voor een club als PSV is het toptalent nagenoeg onhaalbaar, maar door zaken te doen met City zijn er alsnog mogelijkheden. Door de nieuwe regels rond het verhuren van spelers zal City Sávio middels een constructie stallen bij PSV in plaats van hem uit te lenen.”

En ook Ajax wil een Braziliaan halen: Volgens journalist Ekrem Konur van Fichajes.net, weliswaar niet gelijk de meest betrouwbare bron, heeft Ajax namelijk de gesprekken gestart rondom een transfer van de zeventienjarige Nathan Fernandes, een talentvolle speler van Gremio uit Brazilië. De afkoopsom in het contract van de spits bedraagt veertig miljoen euro, maar logischerwijs gaat Ajax dat niet betalen en Gremio zal ook wel voor een lagere som mee willen werken.

Ondanks geruchten over een move naar Ajax wijst alles er inmiddels op dat technisch directeur Frank Arnesen ‘gewoon’ bij gaat tekenen bij Feyenoord. Er ‘moeten nog bepaalde plooien gladgestreken gaan worden’, zo weet clubwatcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond. Volgens Bischop zijn er geen andere clubs met interesse in Arnesen momenteel; ook Ajax niet, dus. Het duurt allemaal alleen wat langer omdat Feyenoord ook net een nieuwe algemeen directeur binnen heeft gehaald.

Buitenland:

Inmiddels is Neymar Junior ook al 30 jaar geworden en dus breekt stilaan de herfst van zijn carrière aan. Dat maakt dat een terugkeer naar Camp Nou bij FC Barcelona helemaal niet meer aan de orde is, ook niet voor de aanvaller zelf. In een evenement op Twitch schoof Neymar een volledig andere volgende uitdaging naar voor. “Ik weet niet of ik ooit weer in Brazilië ga spelen. De ene dag wil ik dat wel, maar andere dag weer niet. Ik zou dolgraag nog in de Verenigde Staten willen spelen. Een van de redenen om in de MLS te willen spelen, is dat het seizoen kort is. Ik zou dan een maand of drie vakantie hebben. Op die manier zou ik nog een paar jaar door kunnen spelen.”

En tot slot: Matthijs de Ligt staat voor een droomtransfer. Volgens journalist Sara Escriu is de sterkhouder van Juventus inmiddels de topkandidaat bij FC Barcelona. De Catalaanse topclub is voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe verdediger. Antonio Rüdiger van Chelsea was hiervoor de ideale kandidaat vanwege zijn aflopende contract, maar Barcelona zou inmiddels een streep hebben gezet door zijn komst. Daarom is het vizier noodgedwongen verplaatst naar De Ligt.

Scoort De Ligt tegen Villarreal? De odd is 11.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt De Ligt volgend seizoen, denk jij?

  • FC Barcelona
  • Juventus
  • Chelsea
  • Ergens anders
123+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:18
4+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
7+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
42+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
86+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
309+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
64+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
124+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
88+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
62+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
120+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
88+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
152+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
158+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
47+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie