TRANSFERUURTJE: PSV én Feyenoord shoppen in Spanje

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV én Feyenoord shoppen in Spanje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

FC Groningen raakt Bjorn Meijer definitief kwijt. De Trots van het Noorden heeft een akkoord bereikt met Club Brugge over de transfer van de negentienjarige verdediger, zo weet Voetbal International. Meijer heeft zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld bij FC Groningen. De linksback speelde zich daarmee in de kijker bij Club Brugge, dat begin april al een miljoenenbod van de hand wees. De Groningers voelden zich gesterkt door een optiejaar in zijn 2023 aflopende contract, maar ter waarde van zes miljoen euro is men het nu dus toch eens geworden.

Feyenoord gaat zich deze zomer mogelijk versterken met een Zuid-Koreaan. De Spaanse sportkrant Marca linkt Kang-In Lee aan een transfer naar De Kuip. Lee maakte op slechts tienjarige leeftijd de overstap naar Europa. Hij doorliep de jeugdopleiding van Valencia, waar hij vorig jaar zijn contract liet verscheuren. De aanvallende middenvelder koos daarop voor Real Mallorca, maar volgens Marca is er een transfer in de markt voor de Aziaat.

Volgens ESPN Brazil heeft SL Benfica het eerste bod van Palmeiras op Carlos Vinícius, van zo’n tien miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen, resoluut afgewezen. De Portugezen zouden er namelijk van overtuigd zijn dat het nóg meer geld kan cashen voor de spits, die erg gewild is onder de Zuid-Amerikaanse topclubs. Verder zou PSV hebben aangegeven absoluut niet per direct het huurcontract van Vinícius af te willen laten kopen; de Eindhovenaren strijden immers nog volop om de prijzen de komende weken, en zouden slechts bereid zijn om ná dit seizoen mee te denken met Benfica en Palmeiras.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Jasper Cillessen na dit seizoen terug kan gaan keren in Nederland. Volgens Voetbal International heeft PSV de interesse in hem geïntensiveerd en wil het komende zomer – goedkoop – toeslaan in ValenciaDe oud-Ajacied staat dit seizoen pas op vijftien La Liga-optredens voor Valencia, waar hij mede door slepend blessureleed zijn basisplaats definitief is verloren aan de imponerende jongeling Giorgi Mamarshvili.

Buitenland:

Xavi Simons staat al jarenlang bekend als één van de grotere beloftes van de wereld, maar de vraag is of – en zo ja, wáár – hij nou echt door zal gaan breken. Voorlopig ligt de middenvelder vast bij Paris Saint-Germain. De vraag is voor hoelang nog. Het contract van de achttienjarige Nederlander loopt immers na dit seizoen af. PSG wil graag verlengen, maar naar verluidt wil hij dat zelf niet. In 2019 verruilde Simons nog FC Barcelona voor PSG, nu zou de technicus het liefst terugkeren naar Barça. Volgens Le Parisien staat de deur in Catalonië voor hem open, dus alle seinen lijken op groen te staan voor een hereniging in Camp Nou.

Jürgen Locadia speelt dit seizoen voor VfL Bochum in de Bunesliga, maar naar alle waarschijnlijkheid gaat hij Duitsland komende zomer al weer achter zich laten. Volgens de Kicker heeft Bochum, dat hem in januari nog binnenhaalde, nu al weer genoeg gezien. In 2017 betaalde Brighton nog zo’n achttien miljoen aan PSV voor Locadia, die daarna ook nog uitkwam voor FC Cincinatti in Amerika. Komende zomer loopt zijn contract bij Bochum af, dus hij kan transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever.

Wint Bochum in Freiburg komend weekend? Vervijfvoudig je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

PSV moet Vinicius na dit seizoen weer laten gaan

  • Eens
  • Oneens
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie