TRANSFERUURTJE: Supertransfer Ajacied, nieuwe trainer PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Supertransfer Ajacied, nieuwe trainer PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

In de afgelopen winterstop werd duidelijk dat André Ramalho onder het mes moest, met een lange revalidatieperiode als gevolg. PSV wilde vervolgens een vervanger binnenhalen. Volgens het Franse medium FootMercato bereikten de Eindhovenaren een akkoord met Anel Ahmedhodzic en diens (toenmalige) werkgever Malmö FF, maar de 22-jarige Bosniër koos op het allerlaatste moment toch maar voor Ligue 1-club Girondins de Bordeaux. Dat legde acht miljoen euro voor hem op tafel.

Het is inmiddels wel duidelijk dat Noussair Mazraoui zijn werkgever Ajax aan het einde van het lopende voetbalseizoen transfervrij gaat verlaten. Mogelijk kiest de Marokkaan voor een vervolg van zijn carrière in het Signal Iduna Park bij Borussia Dortmund. Volgens Sport1 heeft de rechtsback namelijk ‘meerdere concrete gesprekken’ gevoerd met de nummer twee van de Bundesliga.

PSV raakt in de zomer twee invloedrijke spelers kwijt. Volgens Voetbal International staat er een hoop te gebeuren na afloop van het seizoen. Clubwatcher Marco Timmer schrijft in een analyse na de aangekondigde bestuurswijziging dat Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré vermoedelijk weg zullen gaan. “De rvc van PSV vertrouwt dat geld en de toekomst van de club toe aan Marcel Brands, die samen met John de Jong een bijzonder groot nationaal en internationaal netwerk heeft.”

Over diezelfde Marcel Brands schrijft VI verder: Het eerste waar hij zich samen met De Jong om zal moeten bekommeren, is de aanstelling van een nieuwe trainer. Nu Ruud van Nistelrooy nogmaals heeft aangegeven nog niet klaar te zijn voor de zware job bij PSV, moeten Brands en De Jong verder kijken. Het ligt voor de hand dat Phillip Cocu wordt gepolst. Brands werkte immers in het verleden zeer prettig en succesvol samen met de voormalige topspeler. Cocu is vrij en liet recentelijk in Voetbal International weten dat PSV hem altijd kan bellen, mocht Schmidt zijn contract niet verlengen.”

Buitenland:

Omdat Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Thiago Silva én César Azpilicuetta transfervrij dreigen te vertrekken, geldt een centrale verdediger als dé prioriteit bij Chelsea. Jules Koundé van Sevilla zou helemaal bovenaan de verlanglijst staan. Al is de kans groot dat Chelsea meer dan één verdediger zal aantrekken, afhankelijk van wie alsnog verlengt. Daarnaast zou ook het middenveld een flinke kwaliteitsinjectie moeten krijgen. Daarvoor zouden de namen van Declan Rice (West Ham United) en Aurelien Tchouameni (AS Monaco) met stip genoteerd zijn.

Prolongeert Chelsea de CL-titel? 7x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Chelsea is de CL titelfavoriet dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:18
4+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
7+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
41+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
86+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
309+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
64+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
124+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
88+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
62+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
120+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
88+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
152+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
158+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
47+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie