TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax, Feyenoord én PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Ajax, Feyenoord én PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

PSV staat op het punt om Savinho naar Eindhoven te halen. De aanvaller van Atlético Mineiro lijkt de overstap zelf te bevestigen door middel van zijn gedrag op social media. Savinho volgt zondagavond 833 accounts via Instagram. Uitgerekend deze periode is hij PSV gaan volgen. Een opvallend feit is daarnaast dat hij een aantal spelers van PSV is gaan volgen: André Ramalho, Mauro Júnior, Carlos Viníciuse en Noni Madueke.

Feyenoord neemt na dit seizoen afscheid van Marcos Senesi. Volgens Estadio Deportivo heeft de club uit Rotterdam zich neergelegd bij het afscheid van de Argentijnse verdediger. Al meerdere transferwindows werd de naam van Senesi gelinkt aan clubs uit Europese topcompetities. Vooralsnog leidde dat niet tot een akkoord, maar dat zal deze zomer veranderen. Zijn verbintenis loopt in de zomer van 2023 af en daardoor voelt Feyenoord zich genoodzaakt om na dit seizoen mee te werken aan diens vertrek.


De strijd om Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch is allesbehalve beslist. Volgens DefensaCentral gaat Real Madrid serieus nadenken over de komst van de Nederlander. Bayern München ligt nog op poleposition, maar Real overweegt werk te maken van diens komst. Volgens het Spaanse medium wil De Koninklijke spoedig een meeting inplannen met het management van Gravenberch. Dit moet binnen een aantal weken al gebeuren.

Edson Álvarez kende een bijzonder moeizame start bij Ajax, maar knokte zich terug en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basisformatie van trainer Erik ten Hag. De vraag is echter of hij volgend seizoen ook nog bij de Amsterdammers speelt. Volgens diverse Engelse media, waaronder The Sun, heeft Crystal Palace namelijk interesse getoond in Álvarez. In 2019 had de club van coach Patrick Vieira ook al interesse in El Machín, maar toen verkoos hij vanaf América Mex een stap naar Ajax. Nu zouden de Londenaren andermaal zijn uitgekomen bij Álvarez in hun zoektocht naar een controlerende middenvelder, die 25 miljoen euro moet gaan kosten.

Buitenland:

Frank de Boer gaat mogelijk een nieuw avontuur aan als trainer. Volgens Zuid-Amerikaanse media is de momenteel werkloze oefenmeester in beeld bij de Braziliaanse club Botafogo. Botafogo is momenteel op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Luís Castro was hiervoor de topkandidaat, maar ook Corinthians is in hem geïnteresseerd en dus kijkt de clubleiding ook naar andere opties. Hiervoor wil de Braziliaanse club een aansprekende naam aanstellen en daarvoor zou De Boer dus zijn aangewezen als serieus alternatief.

En tot slot: Memphis Depay speelt volgend seizoen waarschijnlijk in de Italiaanse Serie A. Die voorspelling waagt het Spaanse SPORT dit weekend gebaseerd op de huidige ontwikkelingen rond de Oranje-international. Deze week werd gespeculeerd over een terugkeer naar Olympique Lyon. Echter, volgens SPORT is Italië een veel logischere bestemming gezien de belangstelling van AC Milan, Internazionale en Juventus. Hoewel de definitieve beslissing pas in de zomer genomen zal worden, ligt een transfer naar de Serie A voor de hand.

Wint Barça bij Valencia? De odd is 1.95!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Waar speelt Memphis volgend seizoen, denk jij?

  • Nog bij Barcelona
  • In Italie
  • Weer bij Lyon
  • Ergens anders
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:01
4+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
32+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
80+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
28+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
292+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
62+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
123+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
87+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
61+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
118+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
86+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
150+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
155+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
46+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
13:48
5+
Opstellingen Heerenveen en PEC: Zwollenaren in betere vorm
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie