TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Feyenoord, PSV loopt blauwtje

Foto: TRANSFERUURTJE: Topdrukte bij Feyenoord, PSV loopt blauwtje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Met het vertrek van eigenaar Valeri Oyf, die zijn aandelen inleverde en een schuld van ruim 150 miljoen euro kwijtschold, zijn deuren opengegaan voor Vitesse. De Arnhemmers willen na de ‘bevrijding’ keihard toe gaan slaan op de transfermarkt. Melle Meulensteen en Pelle Clement zijn in beeld als versterkingen. Trainer Thomas Letsch wil met de club ‘mee gaan doen in de top’ en hoopt daarom op zeker nóg vijf versterkingen.

Feyenoord staat nog altijd op het punt om Wilfried Gnonto op te halen bij FC Zürich, maar mogelijk wordt hij niet de enige versterking van de voorhoede. Na eerder al Danilo Pereira zouden de Rotterdammers nu ook Kelvin Yeboah op de korrel hebben. Yeboah verruilde vorig jaar nog Sturm Graz voor zo’n 6,5 miljoen euro voor Genoa CF. Een vertrek bij de Rossoblu is echter niet langer uitgesloten, nu de club gedegradeerd is uit de Serie A.

Voor PSV verloopt de zomer tot dusver uiterst voorspoedig. Na Walter Benítez werd ook Xavi Simons transfervrij opgepikt. Maar een dergelijk kunstje lijkt directeur John de Jong met Marlon niet te kunnen flikken. De Braziliaan is in beeld om, dankzij de nieuwe FIFA-regeling voor spelers actief in Oekraïne, een jaar gratis gehuurd te worden van Shakhtar Donetsk, ter vervanging van de zwaar geblesseerde Olivier Boscagli. Echter ligt Fiorentina inmiddels op het vinkentouw om Marlon op te pikken.

Het is onduidelijk of Luis Sinisterra na 31 augustus nog het shirt van Feyenoord draagt. Volgens Franse media is er aan belangstelling geen gebrek voor de Colombiaanse aanvaller. Vooral vanuit Frankrijk zou belangstelling zijn voor Sinisterra. Olympique Marseille, dat in de halve finale van de Conference League nog werd uitgeschakeld door Feyenoord, geldt al langer als een optie. Nu zouden ook Lille OSC en OGC Nice zich in de strijd mengen.


Buitenland:

Alles wijst erop dat Frenkie de Jong na de zomer voor Manchester United speelt. De ontwikkelingen zijn in het voordeel van de Engelse topclub, maar de middenvelder van FC Barcelona lijkt nog niet enthousiast. Journalist Santi Ovalle van Cadena SER schrijft dat er géén ontwikkelingen zijn in het kamp rond Frenkie de Jong. De Oranje-international sprak begin deze maand de intentie uit om Barcelona te blijven en dat zou nog steeds diens standpunt zijn. Hij kreeg dit naar eigen zeggen bevestigd na contact met diens management.

En tot slot: Paris Saint-Germain is helemaal klaar met Neymar. De recordaankoop heeft geen perspectief meer in het Parc des Princes, zo heeft president Nasser Al-Khelaïfi hem medegedeeld. Neymar vormde afgelopen seizoen een sterrentrio met Lionel Messi en Kylian Mbappé. De Braziliaanse aanvaller had door blessureleed echter maar een relatief beperkte inbreng bij de Parijzenaars. Dankzij de lucratieve contractverlenging van Mbappé is het salarishuis inmiddels zodanig gevuld dat Neymar in de etalage is geplaatst. Volgens RMC Sport heeft Neymar geen plaats in het nieuwe PSG voor komend seizoen.

TIP: Brazilië wereldkampioen? Win 5,50 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt Sinisterra volgend seizoen nog bij Feyenoord?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:14
7+
Krabbendam over Feyenoord-speler: ‘Een raadsel, heel apart’
14:47
13+
‘Ten Hag en De Ligt roepen het over zichzelf af’
14:22
56+
Grootste talent Ajax van 2021 op de weg terug omhoog
14:11
138+
‘Enorm drama voor Memphis in Brazilië’
13:49
541+
‘Weghorst-bom gaat binnenkort ontploffen’
13:39
166+
‘Extreem Jerdy Schouten-alarm’
13:22
1419+
‘PSV en Feyenoord slaan Ajax knock-out’
13:17
1090+
‘Verdrietig Ayase Ueda-drama’
12:50
49+
Driessen ziet groot Oranje-probleem: “Eist zijn tol”
12:33
49+
‘Juventus neemt afscheid van dopingzondaar’
12:17
51+
‘Van Bommel zegt ‘nee’ tegen trainersklus’
12:15
19+
Steijn op radar PSV, Weghorst niks veranderd & nieuwe Wieffer
12:00
145+
‘Koeman roept Oranje-international nóóit meer op’
11:45
67+
‘Assistent biedt zich aan bij Van Nistelrooij’
11:30
42+
Kieft spreekt klare taal over Feyenoord-spits
11:15
320+
Vermoedelijke opstelling Ajax: Farioli moet wéér wijzigen
10:59
60+
Van der Gijp en Derksen hard voor Oranje-international: “Echt zonde”
10:44
40+
De Ligt onthult opvallende ‘beste partner tot nu toe’
10:30
202+
Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en FC Twente
10:13
2469+
‘Bliksemontslag voor ‘Ziggo-dronkenlap”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie