TRANSFERUURTJE: Wijndal-doorbraak, Feyenoord haalt Pusic Jr

Foto: TRANSFERUURTJE: Wijndal-doorbraak, Feyenoord haalt Pusic Jr

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Noah Pusic, de zoon van assistent-trainer Marino Pusic, gaat de overstap gaan maken van Vitesse naar Feyenoord. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Youth Watcher op Twitter, in samenwerking met 1908.nl. De zeventienjarige Pusic junior is een fysiek sterke controlerende middenvelder die zijn transfer zelf op Instagram al heeft bevestigd.

Klaas-Jan Huntelaar heeft toegegeven dat Ajax plannen heeft om RB Leipzig-huurling Brian Brobbey te behouden. Naar verluidt moeten de Amsterdammers ruim tien miljoen euro neertellen voor een permanente hereniging. Huntelaar, die samen met Gerry Hamstra het technische beleid van Ajax uitstippelt, laat in Rondo weten dat er al lijntjes zijn voor volgend seizoen. “Tuurlijk speelt er wat. Er zijn genoeg spelers die voor ons een speerpunt zijn, zo ook Brian Brobbey.”

Datzelfde Ajax gaat tóch proberen om AZ-aanvoerder Owen Wijndal naar Amsterdam te halen. De landskampioen leek te twijfelen, maar pakt deze zomer waarschijnlijk alsnog door. Ajax-watcher Mike Verweij vertelt in de podcast van De Telegraaf: “Het is een Italiaanse topclub die hem heel graag wil en het is niet Juventus. Maar Ajax is wakker geschrokken. Het is een publiek geheim dat Alfred Schreuder Wijndal heel graag wil toevoegen aan zijn selectie. Ik denk dat Ajax eindelijk tot actie overgaat. Het is nu de tijd voor Ajax om door te pakken, anders zit hij in het vliegtuig naar Italië.”

Yvon Mvogo keert deze zomer niet terug bij PSV. De Eindhovense club is voornemens om een nieuwe doelman te halen om de concurrentiestrijd met Joël Drommel aan te gaan. Volgens Voetbal International is Jasper Cillessen nog altijd een optie in Eindhoven. De doelman is nu nog actief voor het Spaanse Valencia, maar staat hoog op het wensenlijstje van PSV. Eerder kwam de Oranje-international uit voor NEC, Ajax en FC Barcelona.

Buitenland:

Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe bestemming wordt van Luis Suárez, maar de aanvaller lijkt graag in Europa te blijven. Voor de Uruguayaan is veel belangstelling, maar knopen heeft de spits nog niet doorgehakt. Een mogelijke Ajax-transfer is dan ook nog niet helemaal uitgesloten. Tegenover El Larguero laat Suárez weten nog geen beslissing te hebben genomen. “Geloof me, ik heb nog niet besloten waar ik volgend seizoen ga spelen. Ik heb wel veel aanbiedingen gekregen.”

Ondanks dat Club Brugge weer de landstitel kon vieren, was dit niet bepaald het seizoen van Ruud Vormer. De aanvoerder zat vaker dan hem lief was op de bank. Het is dan ook nog maar de vraag of hij volgend seizoen bij de Blauw-Zwarte formatie speelt. “Mentaal heb ik een moeilijk seizoen achter de rug”, gaf hij toe aan Sporza. “Ik lees ook dat ik Club verlaat, maar zelf weet ik nog niet wat ik ga doen. Ik ga eerst lekker op vakantie. Als ik mijn contract uitdoe, weet ik ook niet of ik ga spelen. Het zijn dingen waar ik een keer moet over nadenken. Wie weet blijf ik toch nog een jaar.”

TIP: Waak een gokje bij Circus! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Speelt Wijndal volgend seizoen bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
576+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie