Trieste beelden uit Brazilië: één fan overleden

Foto: Trieste beelden uit Brazilië: één fan overleden

Het is algemeen bekend dat Zuid-Amerikaanse voetbalsupporters emotioneel betrokken zijn, maar in Brazilië heeft dat een triest dieptepunt opgeleverd. De Mancha Verde, de belangrijkste supportersgroep van Palmeiras, heeft op brute wijze van de supportersbus van Cruzeiro aangevallen.

Palmeiras-hooligans vallen fans Cruzeiro aan

Cruzeiro boekte zaterdag een zege in Curitiba, maar op de terugweg beleefde de eigen achterban een regelrechte nachtmerrie. Fans werden op de snelweg bij São Paulo omsingeld door tientallen hooligans, die vuurwerk afvuurden op de supportersbus. Het voertuig vloog daarbij in brand.

De Telegraaf bericht: “Eén persoon overleed ten gevolge van de brand. Anderen liepen een trauma op nadat ze op het hoofd waren geslagen met ijzeren staven. Zelfs toen ze bewusteloos op de grond lagen, werden ze verder geslagen, blijkt uit beelden op sociale media. Volgens Rádio Itatiaia zijn er ook meldingen van neergeschoten fans.”

De Mancha Verde zou verantwoordelijk zijn voor de brute aanval. Naar verluidt gaat het om een wraakactie vanwege een incident in 2022. Destijds werden Cruzeiro-fans onderschept door aanhangers van Palmeiras, waarbij een viertal werd neergeschoten.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie