Trotse Rensch: “We wilden historie schrijven”

Foto: Trotse Rensch: “We wilden historie schrijven”

Devyne Rensch is trots op zijn ploeggenoten bij Jong Oranje. Na de overwinning op Jong Zweden (3-0) hebben de beloften van Nederland alle tien de kwalificatiewedstrijden gewonnen. Dat belooft wat voor het aankomende EK. “Als Oranje moet je altijd voor de winst gaan”, vertelt de aanvoerder aan SoccerNews.

Interview met Devyne Rensch, verdediger Jong Oranje en Ajax

De selectie van bondscoach Michael Reiziger schreef maandagavond historie in De Goffert door ook de tiende kwalificatiewedstrijd te winnen, iets wat geen enkele andere ploeg van Jong Oranje ooit lukte. Het record zorgde voor extra motivatie bij de spelers. “We wisten voor de wedstrijd dat we historie wilden schrijven. Dat is gelukt. Ik ben trots op het team”, vertelde Rensch.

Het werd een makkelijke avond na twee snelle goals, maar dat was volgens de verdediger van Ajax vooraf niet de verwachting. “We wisten dat Zweden een goede ploeg heeft. Het had een moeilijke avond kunnen worden, maar we scoorden gelukkig snel met een goede goal. We bleven als team goed verdedigen, aanvallen en strijden voor elkaar.”

EK-winst als doel

Een foutloze kwalificatie leidt tot hoge verwachtingen voor Jong Oranje op het EK Onder 21, aankomende zomer in Slowakije. Hoe kijkt Rensch naar de kansen om het toernooi te winnen? “Ja, die zijn natuurlijk aanwezig. Als Oranje moet je daar altijd naar streven. We gaan ervoor. We weten wat ons doel is. Hopelijk zal het uitkomen.”

Verwachtingen brengen automatisch druk met zich mee, maar die moet het team zichzelf niet te veel opleggen, vindt de captain. “We gaan er goed mee om. We kennen onze kwaliteiten. We moeten onszelf niet te veel druk opleggen, maar spelen met vrijheid in ons hoofd. Dan kunnen we lekker voetballen.”

Lachen met Taylor

Ook de andere Ajacied in de selectie, Kenneth Taylor, speelde tegen Jong Zweden de volle negentig minuten. De middenvelder kwam tijdens het interview met Rensch even langs om zijn aanvoerder een tikje te geven. Daarna luisterde hij stiekem mee, dus kon Rensch alleen maar positief over hem praten. “Hij is een goede speler. We kunnen hem zeker gebruiken. Ik ben blij dat hij erbij is”, zei Rensch, terwijl hij zijn lach maar net in kon houden.

Het tekent de goede sfeer tussen de Ajacieden bij Jong Oranje, maar ook met de andere spelers kan Rensch goed opschieten. “Iedereen is goed met elkaar en iedereen doet zijn ding. We zien elkaar bijna om de maand, dat is goed voor het team. Hopelijk kunnen we ons werk belonen door in de zomer een prijs te pakken.” Eerst gaat de eenmalig international van het ‘grote Oranje’ terug naar Ajax. “We hebben veel wedstrijden in een druk schema. Elke drie of vier dagen een wedstrijd. Daar gaat nu de focus weer op.”

Kan Jong Oranje het EK winnen?

  • Ja, denk ik wel.
  • Nee, denk ik niet.
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie