Tuchel blikt terug op incident tussen Mané en Sané

Foto: Tuchel blikt terug op incident tussen Mané en Sané

Thomas Tuchel zag zijn Bayern München zaterdag niet voorbij 1899 Hoffenheim komen. De Duitse topclub speelde in een thuisduel met 1-1 gelijk, waardoor het geen afstand kon nemen van de directe concurrent Borussia Dortmund.

Tuchel over Mané en Sané

De oefenmeester had Sadio Mané in het duel goed kunnen gebruiken, maar de aanvaller zat niet bij de selectie vanwege een schorsing. Eerder deze week deelde de Senegalees na het Champions League-duel met Manchester City een klap uit aan teamgenoot Leroy Sané, waardoor Bayern München besloot in te grijpen.

Hoewel Tuchel het incident bepaald niet wil goedpraten, liet hij op de persconferentie weten dat dergelijke momenten de selectie wel weer wakker schudden. “Het voelde als een reinigende onweersbui. Daar hoort wat mij betreft een symbolische straf bij, maar regels en een gedragscode horen er nu eenmaal bij”, zo stelt de trainer.

De hoofdtrainer benadrukt dat hij met beide spelers even blij is, maar vindt het ook zijn taak om het voor Mané op te nemen. Hij kent de speler namelijk geheel anders. “Ik wil best zijn advocaat spelen en mijn hand in het vuur steken voor Sadio. Ik ken hem al jaren en ik heb niet het gevoel dat er iets blijft hangen na deze situatie.”

Uitdaging voor Bayern München

Bayern München staat aankomende week een loodzware opgave te wachten. De Duitsers nemen het dan namelijk op tegen Manchester City, dat het heenduel met een 3-0 overwinning afsloot. Daardoor lijkt de ploeg van Pep Guardiola af te stevenen op de halve finale, al valt een verrassing niet uit te sluiten.

Heeft Bayern München juist gehandeld?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie