Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Engeland
10 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wie is Ferdi Kadioglu?

Foto: Wie is Ferdi Kadioglu?

Het Nederlands elftal treft in de kwartfinale van het Europees kampioenschap Turkije. Het land won verrassend van Oostenrijk en gaat vol vertrouwen naar het duel met Oranje. Voor Ferdi Kadioglu is het een bijzondere wedstrijd, want hij heeft Nederlandse roots. Wie is deze uitblinker van Turkije?

SN legt uit wie de linksback van Turkije Ferdi Kadioglu is

De Turk werd geboren in Arnhem en speelde in zijn jeugd voor verschillende teams van Nederland. Zo kwam hij in actie voor Nederland Onder 16 tot en met Nederland Onder 21. In 2016 maakte hij zijn debuut voor NEC Nijmegen, waar hij twee seizoenen zou spelen. Kadioglu maakte vervolgens in 2018 voor 1,5 miljoen euro de overstap naar Fenerbahçe.

Aangezien hij geen kansen kreeg bij het Nederlands elftal, besloot de 24-jarige linker wingback voor Turkije te kiezen. Het resulteerde intussen alweer in 19 interlands, waarin hij eenmaal wist te scoren. Tijdens het huidige EK stond hij zowel in alle poulewedstrijden als in de achtste finale in het basisteam.

Wat is de positie van Ferdi Kadioglu van Turkije?

Opvallend genoeg is zijn positie verwisseld. Waar hij in het verleden als buitenspeler werd gebruikt, bezet hij tegenwoordig de plek van opkomende linksback. Het zorgt dit eindtoernooi voor een hoop dreiging aan de linkerkant, waarbij de geboren Nederlander een goede voorzet in huis heeft. Nederland moet dan ook oppassen voor zijn kwaliteiten.

Met Turkije slaagde Kadioglu erin om in de eerste poulewedstrijd tegen Georgië met 3-1 te winnen. Daarna volgde een nederlaag tegen Portugal (0-3) en een zege op Tsjechië (1-2 zege). Het was voldoende voor plaatsing voor de knock-outfase, waarna het verrassend won van Oostenrijk. Oranje is voor Kadioglu en Turkije de volgende uitdaging.

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews (ingewikkelde) voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Kende jij Ferdi Kadioglu?

  • Ja, ik wel
  • Nee, ik niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie