Tienkoppig FC Twente onderuit tegen Lazio

Foto: Tienkoppig FC Twente onderuit tegen Lazio

In de Europa League verloor FC Twente van Lazio. Na tien minuten kwam FC Twente met een man minder te staan, doelman Lars Unnerstall kreeg rood. De Romeinen kwamen kort voor rust op voorsprong via Pedro Rodríguez. Na de theepauze werd het vooral een gepassioneerde pot van beide kanten, die in de slotfase beslist werd door Lazio.

Twente al snel met tien man tegen Lazio na rood keeper Unnerstall

FC Twente kende een voortvarend begin van de Europa League. Zowel uit bij Manchester United als thuis tegen Fenerbahçe werd een 1-1 gelijkspel genoteerd. Een derde duel tegen Lazio was opnieuw een test voor de mannen van Joseph Oosting. De club uit Enschede kreeg meteen een forse tik, want binnen de tien minuten moest keeper Lars Unnerstall met rood naar de kant. De doelman schepte Boulaye Dia en er was geen twijfel over de kleur van de kaart. De ervaren Przemysław Tytoń nam zijn plek in.

De Poolse goalie kreeg net voor het half uur bijna een bizarre goal tegen. Lazio-rechtsback Adam Marušić ging naar binnen, zette voor met links en niemand raakte de bal aan. Het leer spatte uiteindelijk uiteen op de paal. Tien minuten voor rust werd een doelpunt van Pedro Rodríguez afgekeurd door de grensrechter vanwege buitenspel. De VAR controleerde die beslissing en bepaalde dat het ging om een geldige goal van de oud-speler van FC Barcelona. Verdediger Samuel Gigot vergat vervolgens Tytoń te verschalken en nog voor de pauze het duel te beslissen. De 37-jarige doelman belette hierna ook Luca Pellegrini het scoren.

Kokende Grolsch Veste door rumoer op het veld

Na de theepauze hetzelfde verhaal: Lazio in de aanval, Twente met de rug tegen de muur. Na een fenomenale voorzet van Matías Vecino trof Pellegrini de buitenkant van de kruising. De linksback schoot even later een prachtige volley net over de Twentse lat.

De sfeer op het veld werd in de tweede helft steeds grimmiger. Overtredingen over en weer en een matig acterende scheidsrechter zorgden voor wrijving tussen de twee teams. Leidsman Nikola Dabanović haalde zich de woede van het Twente-publiek op de hals door te fluiten voor een strafschop, na een vermeend contact tussen Mees Hilgers en Taty Castellanos.

De VAR riep de Montenegrijn naar de zijlijn, die besloot zijn beslissing teniet te doen. Loum Tchaouna kreeg een dijk van een mogelijkheid op de 0-2, maar schoot ruim naast. De thuisclub kreeg het deksel op de neus in de slotfase, door een goal van Gustav Isaksen. Zo verloor Twente voor het eerst in deze Europa League een groepsduel.

Denk jij dat FC Twente de knock-outfase van de Europa League haalt?

  • Ja
  • Nee
10+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

00:50
10+
‘Twente-Lazio krijgt racistisch staartje’
23:50
15+
Twente-schlemiel bekent schuld: ‘Zwaarder gemaakt voor hen’
23:30
15+
‘Bestolen AZ wilde meer uit duel met Spurs’
23:10
10+
Twee keer rood in één week voor AZ-verdediger
22:57
10+
Tienkoppig FC Twente onderuit tegen Lazio
22:54
9+
Moedig AZ verliest van Tottenham Hotspur
22:13
32+
AZ-invaller afgeslacht: ‘Schijthuis!’
21:57
24+
‘AZ-verrader tegen Tottenham’
21:05
171+
Ziggo Sport-analist geeft uppercut aan Sneijder
20:40
72+
Ajax krijgt bizarre helpende hand tegen Qarabag
20:29
369+
‘UEFA-schande tijdens Qarabag-Ajax’
20:14
14+
Opstellingen: Twente kent geen geheimen voor Lazio
20:04
19+
Opstellingen: AZ-trainer Martens kiest voor deze elf tegen Spurs
19:57
271+
Sneijder spreekt schande over Ajax: ‘Komt door hem!’
19:29
174+
Mokerslag voor Schouten en PSV
19:12
36+
Vroege rode kaart Qarabag FK helpt Ajax in het zadel: ‘Die zal toch niet op judo zitten?’
19:00
15+
Farioli schijnt licht op spitsensituatie: ‘Iedereen scherp houden’
18:45
62+
Sneijder laakt Farioli-beslissing: “Had Brobbey vertrouwen moeten geven”
18:23
30+
Eén Nederlander in CL Team van de Week (en hij speelt niet bij Feyenoord of PSV)
18:02
47+
Drama voor Ajax-flop: einde seizoen door zware blessure
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie