Twente nadert Feyenoord na zege op Sparta

FC Twente heeft de achterstand op Feyenoord zaterdagavond verkleind tot drie punten. De Tukkers boekten voor eigen publiek een 2-1 overwinning op Sparta Rotterdam.

FC Twente maatje te groot voor Sparta

Alle wedstrijden in het betaald voetbal gaan dit weekend vooraf met een minuut stilte vanwege het overlijden van Kees Rijvers. In de Grolsch Veste was deze minuut extra indrukwekkend, aangezien hij als trainer furore maakte bij FC Twente. Ook een deel van zijn familie was aanwezig om dit eerbetoon mee te maken.

Twente en Sparta streden vorig seizoen tot de laatste snik om een Europees ticket, maar dit seizoen zijn de verschillen significant groter. Al na 21 minuten nam de formatie van Joseph Oosting de leiding. Op aangeven van Michel Vlap knikte Daan Rots de 1-0 tegen de touwen.

Olij blinkt uit, maar voorkomt 2-0 niet

Sparta had ook na de openingstreffer weinig in de melk te brokkelen. Het was vooral aan Nick Olij te danken dat het lang bij 1-0 bleef. De doelman van de Rotterdammers hield onder meer Joshua Brenet, Michal Sadílek en Vlap van scoren af.

Pas in de 77ste minuut wist Twente de voorsprong te vergroten. Invaller Myron Boadu maakte de 2-0 door de bal onder uitblinker Olij door te schuiven, waardoor de Tukkers mogen blijven dromen van directe kwalificatie voor de Champions League. Pelle Clement zorgde met een fraai afstandsschot nog wel voor de 2-1.

Scoreverloop: 1-0 (21′) D. Rots, 2-0 (77′) M. Boadu, 2-1 (87′) P. Clement