‘Twente troeft Ajax én Feyenoord af met akkoord’

Foto: ‘Twente troeft Ajax én Feyenoord af met akkoord’

FC Twente werd het afgelopen seizoen erg knap vierde in de Eredivisie. In de komende jaren willen de Tukkers dat vasthouden en misschien wel verder gaan verbeteren, wie weet met Benjamin Nagel dan in de hoofdmacht. Hij verkoos een langer verblijf in Enschede namelijk boven een overstap naar Ajax of Feyenoord.

Volgens de TC Tubantia is de veertienjarige Nagel wel op bezoek geweest in Amsterdam én Rotterdam, maar kiest hij dus voor ‘zijn’ Twente. De viervoudig jeugdinternational van Oranje Onder 15 tekent in november (als hij vijftien wordt, en volgens de wet mag tekenen) in de Grolsch Veste zijn eerste profcontract.

Uniek

“Het is heel bijzonder dat we een jongen op deze leeftijd een contract geven, maar we doen dit omdat hij één van de grootste talenten is. Niet alleen van de regio, maar van heel Nederland in zijn leeftijdscategorie”, legt Rob Boudrie, hoofd voetbalzaken van FC Twente, uit aan de regionale krant.

“Omdat hij een contract bij ons gaat tekenen, is hij straks ook een speler van FC Twente. Dat betekent dat wij hem monitoren en begeleiden, ook al speelt hij voorlopig nog in de academie. Ik ga elke drie maanden met evalueren, hij kan gebruikmaken van de faciliteiten van het eerste elftal, denk aan de medische staf en bijvoorbeeld de diëtiste. De assistenten van het eerste elftal gaan regelmatig met hem het veld op en als de tijd rijp is, kan hij gaan meetrainen met de eerste selectie”, aldus Boudrie tot slot.

TIP: Gaat Twente volgend seizoen wéér zo imponeren? Waag een gokje bij Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Benjamin Nagel (@benjamin_n6)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Benjamin Nagel (@benjamin_n6)

Goede keuze van hem?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie