Twente wint zonder veelbesproken Eiting in Volendam

FC Twente blijft foutloos in de Eredivisie. Enkele dagen na de Europese uitschakeling tegen Fenerbahçe maakten de Tukkers geen fout op bezoek bij FC Volendam: 0-2.

Steijn en Van Wolfswinkel slaan toe

In aanloop naar de wedstrijd tussen Volendam en Twente ging het vooral over Carel Eiting. De middenvelder spande deze zomer tweemaal een arbitragezaak aan tegen Het Andere Oranje en kreeg uiteindelijk gelijk, waardoor hij op de valreep naar Enschede mocht overstappen. Tegen zijn oude club kwam hij zondagmiddag nog niet in actie.

FC Twente had het zondag niet makkelijk in Volendam, maar ging alsnog met een voorsprong de rust in. Sem Steijn maakte het enige doelpunt in de eerste helft door toe te slaan op aangeven van Michel Vlap. Garang Kuol had nog wel voor de gelijkmaker kunnen zorgen, maar faalde oog in oog met doelman Lars Unnerstall.

Een kwartier voor rust dacht de formatie van Joseph Oosting een strafschop te krijgen, ware het niet dat de VAR ingreep. Kort daarna viel de 0-2 van FC Twente alsnog. Ricky van Wolfswinkel bracht zijn team in veilige haven.

Scoreverloop: 0-1 (36′) S. Steijn, 0-2 (80′) R. Van Wolfswinkel