Twijfels over Giménez-transfer: “Ook prima, maar…”

Foto: Twijfels over Giménez-transfer: “Ook prima, maar…”

Santiago Giménez staat in de nadrukkelijke belangstelling van Nottingham Forest, maar als het aan Pierre van Hooijdonk ligt laat de Mexicaan die interesse links liggen. De voetbalanalist vindt de spits van Feyenoord beter tot zijn recht komen in andere Europese topcompetities.

Van Hooijdonk adviseert Giménez over transferbestemming

Naar verluidt heeft Nottingham ruim dertig miljoen euro over voor de Mexicaan, die zelf ook wel een overgang naar de Premier League ziet zitten. Van Hooijdonk speelde eind jaren negentig ook voor Forest en vertelt aan tafel bij Studio Voetbal dat het er nu heel anders voorstaat dan destijds. “Daar is wel het een en ander veranderd natuurlijk. In Nederland praten we over Engelse clubs als Nottingham Forest, Brentford en Brighton alsof het niet zulke aansprekende clubs zijn, alleen ze spelen wel in de allergrootste competitie van de wereld.”

De oud-spits denkt echter dat Giménez niet tot zijn recht gaat komen bij de Premier League-club. “Hij mist een beetje van het fysieke aspect. Als hij rond de zestien aangespeeld wordt, dan staat hij nogal vast. Het is nooit echt een aanspeelpuntje. Ik zeg bewust aanspeelpuntje, omdat het niet een beer van een vent is die sommige spitsen wel zijn. Al mag je wel verwachten dat hij regelmatig gebruikt kan worden in het meevoetballen.”

Van Hooijdonk vond de Mexicaan niet sterk ogen tegen Sparta en denkt dat de aanvaller beter naar een andere Europese topcompetitie kan verkassen. “Hij verloor vandaag ook elke bal in de lucht en ik heb altijd het idee dat hij springt om het springen, maar niet om het duel te winnen. Ik denk dat Italië of Spanje veel beter voor hem op zijn plaats zou zijn.”

Feyenoord moet bod op Giménez accepteren

Ook Van der Vaart vraagt zich af of Giménez wel moet vertrekken naar Forest. “Weet je wat het is, ik vind hem een goede spits. Alleen Feyenoord is een hartstikke mooie club. Waarom zou je weggaan voor Nottingham Forest? Dan is dat echt voor het geld. Ook prima, maar als Feyenoord dat geld kan krijgen, dan zou ik het gewoon doen. Alleen voor de speler zelf is Feyenoord een mooiere club om voor te spelen.” Ibrahim Afellay denkt dat Feyenoord er in ieder geval verstandig aan doet om de spits te verkopen. “Als je kijkt wat voor half jaar hij heeft gedraaid en ook vandaag. Tuurlijk, hij maakt zijn goals tegen PEC, maar zijn spel aandeel is zo nihil. Hij creëert ook niets voor zijn medespelers. Als je dan dit krijgt voor een speler die het afgelopen halfjaar totaal niet gefunctioneerd heeft, dan moet je er gauw een strik omheen doen en hem wegbrengen.”

Is Nottingham Forest een mooie club voor Giménez?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, kan beter wachten op een andere club
  • Nee, moet lekker komend seizoen bij Feyenoord blijven
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie