Twijfels over PSV-doelwit: “Niet minder dan Ramalho, maar…”

Foto: Twijfels over PSV-doelwit: “Niet minder dan Ramalho, maar…”

Ryan Flamingo staat in de nadrukkelijke belangstelling van PSV, maar volgens Ibrahim Afellay is de veelzijdige FC Utrecht-speler geen absolute versterking voor de Eindhovenaren. Ook Utrecht-trainer Ron Jans spreekt zijn twijfels uit of Flamingo wel een versterking is voor PSV.

Afellay spreekt twijfels uit over PSV-doelwit Flamingo

Flamingo staat al een tijdje in de belangstelling van PSV, maar aan tafel bij Studio Voetbal zet Afellay zijn vraagtekens bij een eventuele komst van de Utrecht-verdediger. “Ik vind niet dat hij direct een versterking is voor PSV, maar het is wel zeker een interessante speler.”

Volgens de voetbalanalist mist Flamingo nu nog de kwaliteiten om mee te kunnen bij PSV. “Hij ontwikkelt zich uitstekend, maar voor op het middenveld bij PSV komt hij nu nog tekort. Als centrale verdediger vind ik hem op dit moment niet minder dan Ramalho, maar PSV heeft baat bij een centrale verdediger die ook op Champions League-niveau met veel ruimte in de rug kan spelen.”

Jans wil Flamingo bij FC Utrecht houden

Afellay ziet zeker potentie in Flamingo, maar vraagt zich af of de veelzijdige speler ook het in zich heeft om in de top te spelen. “Hoe is hij buiten het veld? Is het ook een jongen die in zichzelf investeert?” Op dat punt kan Flamingo zich volgens Jans nog wel ontwikkelen. “Dat laatste moet nog wat meer. Hij wil wel, maar het is echt een wedstrijdvoetballer. Hij is zo sterk, enorm loopvermogen en duelkracht, maar aan de bal heeft hij wat meer tijd nodig.” Jans ziet zijn verdediger, die PSV de nodige miljoenen zal kosten, liever ook nog niet vertrekken. “Hij is van ons, financieel en sportief gezien mag hij nog best een jaartje bij ons blijven.”

Moet PSV werk maken van Flamingo?

  • Ja, is een goede versterking
  • Nee, niet halen
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie