‘UEFA verpest EK voor tv-kijkers’

Foto: ‘UEFA verpest EK voor tv-kijkers’

De Europese voetbalbond (UEFA) wordt steeds machtiger, zowel op als rond het veld. Met betrekking tot het Europees kampioenschap in Duitsland heeft de bond bijvoorbeeld een flinke vinger in de pap wat betreft de televisie-uitzendingen en Leo Driessen vindt dat een kwalijke zaak.

“Ik zou willen zeggen tegen de UEFA: bemoei je er niet mee”

Bij ESPN begint de commentator zijn betoog: “Ik vind het een kwalijke zaak dat de UEFA heel duidelijk de hand heeft gehad in de manier waarop de regie tijdens het EK is. Als er een moment was dat de scheidsrechter floot en je zag dat er een pittige overtreding werd gemaakt en er lag een speler op de grond, dan duurde dat even. Het beeld ging dan meteen weg naar het publiek of een herhaling van een doelpunt.”

Wordt dat dan bewust gedaan door de UEFA? “Het kan geen toeval zijn als alle regisseurs hetzelfde doen bij die situaties. Terwijl wij gewend zijn: hé daar gebeurt wat, daar kan nog wat gebeuren. Even erbij blijven, kijken wat daar eventueel ontstaat.”

Volgens Driessen heeft dit mogelijk te maken met de nieuwe regel die voorschrijft dat alleen aanvoerders mogen protesteren bij de scheidsrechter… “Ik denk dat ze in beeld hebben willen voorkomen dat het er anders uit zou hebben gezien. Wij krijgen dat gewoon niet te zien. Als er iemand het veld oploopt, dan krijgen we dat niet te zien.”

Streakers of supporters op het veld

Presentator Vincent Schildkamp haakt daarop in: “Jij vermoedt dat ze een nieuwe regel implementeren en dat dan ondersteunen door tegen de regisseurs te zeggen: laat het dan ook maar niet zien. Zoals streakers of supporters op het veld ook niet in beeld gebracht worden, terwijl er 40.000 mensen met een telefoon staan te filmen…”

Driessen heeft het laatste woord: “Ik zou willen zeggen tegen de UEFA: bemoei je er niet mee. De regisseurs doen de beeldvoering, waarbij de een het op de manier doet en een ander het weer zo doet. Het mag niet zo zijn dat een organisator gaat bepalen wat je wel en wat je niet te zien krijgt. Dat is het begin van het einde.”

Vind jij dit ook een kwalijke zaak?

  • Ik wel
  • Ik niet
1243+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie