Uitblinkende Heerenveen-invaller gewisseld: “Hij was er niet blij mee”

Foto: Uitblinkende Heerenveen-invaller gewisseld: “Hij was er niet blij mee”

Als invaller gewisseld worden, dat blijft toch altijd een beetje pijnlijk. Het overkwam Anas Tahiri in de wedstrijd tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle. Hij kwam in het veld voor Luuk Brouwers, maakte een doelpunt en gaf een assist, en werd vervolgens weer naar de kant gehaald. Waarom eigenlijk?

Wissel Anas Tahiri opnieuw gewisseld bij Heerenveen

Na afloop van de partij in het Abe Lenstra Stadion (2-0 voor de thuisploeg) gaf Kees van Wonderen tekst en uitleg: “Anas stond op geel en was al aangesproken door de scheidsrechter. Er was veel te doen op het middenveld, met veel duels. De enige manier waarop wij deze wedstrijd nog zouden kúnnen verliezen, was als we met tien man kwamen te staan. Dat risico wilde ik niet lopen, dus dan neem je voor die laatste minuten de beslissing om daar nog iemand anders neer te zetten.”

“Hij was er niet blij mee en dat begrijp ik”, vervolgde de trainer. “Dat is ook niet leuk. Maar uiteindelijk gaat het om maar een paar minuten en denk ik aan het teambelang. Je slaat jezelf voor de kop als je hem laat staan en hij toch tegen een tweede gele kaart was aangelopen. Dat begreep hij ook wel, het is meteen uitgesproken en opgelost. We zijn gewoon nog vriendjes.”

Prijzenjacht

Aan het einde van de streep was Van Wonderen natuurlijk wel gewoon blij: “Ik denk niet dat het een hele goede wedstrijd was. We hebben dit seizoen betere wedstrijden gespeeld die we verloren. Maar het was gedegen. Je moet ervoor zorgen dat je straks op het einde op een plek staat dat je meedoet om de prijzen en dat zijn we aan het doen.”

Snap jij de boosheid?

  • Tuurlijk
  • Ik niet
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie