Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Uitgefloten Donnarumma: “Het doet echt pijn”

Italië ging zaterdagavond verrassend onderuit tegen Zwitserland. In de achtste finale was de tegenstander met 2-0 te sterk. Aanvoerder Gianluigi Donnarumma nam de verantwoordelijkheid op zich.

Excuses Donnarumma aan fans Italië

Hoewel de doelverdediger geen verkeerde wedstrijd speelde, lukte het Italië niet om een hoog niveau aan te tikken. Waar Remo Freuler tien minuten voor rust de openingstreffer op het scorebord zette, maakte Ruben Vargas een minuut na de theepauze het tweede doelpunt voor Zwitserland.

Het team van Donnarumma kwam de mentale tik niet meer te boven en moest genoegen nemen met een vroege uitschakeling op het Europees kampioenschap in Duitsland. Tegenover RAI Sport ging Donnarumma uitgebreid in op de nederlaag van Italië, dat regerend kampioen was.

Begrip voor teleurgestelde supporters

Dat de keeper na afloop naar de fans liep, die hem uitfloten, was voor hem niet meer dan normaal. “Ze hebben niet het team gezien dat ze wilden zien. Dat waren we ook niet. Het is nu even moeilijk te accepteren, maar we zijn gedwongen naar de toekomst te kijken”, aldus Donnarumma.

“Het enige dat wij mogen doen, is onze excuses aanbieden. Het doet wel echt pijn. Maar wij hebben zó teleurgesteld, dan valt er niets te zeggen.” Zwitserland gaat door naar de kwartfinale. Daarin treft het land de winnaar van het duel tussen Engeland en Denemarken.