‘Uitgelekte foto bewijst: megatransfer Ajax op komst’

Foto: ‘Uitgelekte foto bewijst: megatransfer Ajax op komst’

In navolging van onder meer de Gazzetta dello Sport schrijft nu ook het Algemeen Dagblad uitgebreid over vermeende interesse van Juventus in Ryan Gravenberch. Directeur Pavel Nedved zou al namens de Italianen met zaakwaarnemer Mino Raiola gesproken hebben over een transfer van de middenvelder.

Raiola onderhoudt een goede relatie met Nedved en Juventus, dus dat opent al een belangrijke deur richting een move van Gravenberch, wiens contract na komend seizoen afloopt bij Ajax. “De 19-jarige Gravenberch werd sinds zijn doorbraak vanwege zijn postuur en motoriek nogal eens vergeleken met Paul Pogba, de Franse wereldkampioen die in het begin van zijn carrière vier jaar voor Juventus voetbalde en daar nog altijd geliefd is. Nu pogingen om Pogba terug te halen naar Turijn de laatste jaren vruchteloos bleven, lijkt Juve zijn zinnen te hebben gezet op de ruim negen jaar jongere Gravenberch. Een speler met wie ze de komende tien jaar vooruit kunnen, zo is de gedachte”, weet het AD.

Juventus zou Gravenberch na dit seizoen al over willen nemen, uit angst voor extra concurrentie om zijn krabbel. Het lijkt ook de laatste kans voor Ajax om de volle pond voor hem te vangen zolang er niet getekend wordt voor contractverlenging.


Mino Raiola

In 2019 bracht Raiola ook al Matthijs de Ligt voor tachtig miljoen euro van Ajax naar Turijn. “Maar Raiola regelde afgelopen zomer ook dat Mohamed Ihattaren vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog voor een bescheiden bedrag kon vertrekken bij PSV, om door Juve direct verhuurd te worden aan Sampdoria. Raiola dineerde gisteren in Turijn met Juventus’ vicevoorzitter Pavel Nedved. Toen werd afgesproken de pijlen te richten op Gravenberch.”

Momenteel staat Juventus zevende in de Serie A, Gravenberch is dan ook meer dan welkom bij De Oude Dame. “Het huidige Juve heeft dringend behoefte aan vers bloed. Op het middenveld ontbreekt het vooral aan dynamiek en offensieve impulsen, bij types als Aaron Ramsey, Adrien Rabiot en Arthur, die ook nog eens vaak geblesseerd zijn. Gravenberch zou daar een koppel kunnen vormen met Manuel Locatelli, de Italiaanse international die afgelopen zomer werd overgenomen van Sassuolo”, aldus het AD tot slot.

Uitgelekte foto en Owen Wijndal-geruchten

Op de sociale media circuleren al foto’s van Nedved en Raiola samen. Volgens SportmediaSet stond ook Owen Wijndal van AZ als gespreksonderwerp op de agenda. Hij zou in Turijn de opvolger van oudgediende Alex Sandro, die dit seizoen niet meer zo veel indruk weet te maken, kunnen worden.

Verdien 15 keer je inleg als Ajax de Champions League wint! 

Zou Juventus een goede stap voor Gravenberch zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
3310+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
22+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
255+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
28+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
247+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
235+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
155+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
403+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
88+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
83+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
117+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
75+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
163+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
306+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
68+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
120+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
639+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
120+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
212+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
425+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie