Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege

Overtuigend was het absoluut niet, maar Ajax is er in geslaagd om zondagavond te winnen van FC Groningen. In het eerste speelbedrijf leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ajax, maar na de theepauze gaven de Amsterdammers hun comfortabele uitgangspositie nog volledig weg tegen een taai FC Groningen. Het was Wout Weghorst die in blessuretijd toesloeg met zijn eerste voor Ajax: 3-1.

Scorende Weghorst camoufleert geschutter Sutalo en gemiste pingel

Dat Ajax bij rust niet al een flinke marge had opgebouwd lag eigenlijk louter aan het feit dat Brian Brobbey zijn vizier weer niet op scherp had. De Amsterdammers speelden prima, maar de spits miste meerdere enorme kansen. Wie wél tot scoren kwam, was ‘Mister 1-0’ Davy Klaassen. Voor de eerste keer sinds zijn rentree in Nederland liet hij de openingstreffer aantekenen.

Na rust was Ajax een stuk minder. De grootste mogelijkheden waren voor de gasten uit het noorden en in minuut 70 volgde de beloning. Josip Sutalo, die juist zo’n sterke eerste helft speelde, ging gruwelijk in de fout bij een lange bal en liet Jorg Schreuders de gelijkmaker scoren.

Amper drie minuten later leek Ajax opnieuw op voorsprong te kunnen gaan komen na een overtreding van Tijmen Blokzijl op invaller Chuba Akpom, maar Branco van den Boomen zag zijn penalty gekeerd worden door Etienne Vaessen. Groningen was hard op weg om voor het eerst in 17 jaar (!) een ander resultaat dan een nederlaag in de ArenA, maar in de tweede minuut van de blessuretijd kopte Wout Weghorst zijn eerste treffer voor Ajax tegen de touwen. Als ware verlosser trad hij op na een voorzet van Anton Gaaei. Twee minuten later gooide Chuba Akpom het duel definitief op slot met de 3-1.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Davy Klaassen, 1-1 (70′) Jorg Schreuders, 2-1 (90+2′) Wout Weghorst, 3-1 (90+4′) Chuba Akpom.