Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”

Foto: Ultee over verrassende job: “Zo’n trainer haal je met mij binnen”

Sjors Ultee gold lang als een groot talent in het trainersgilde, maar na een periode zonder club kiest hij nu voor TOP Oss. Niet bepaald een grootmacht, al ziet de 36-jarige Utrechter het als een logische stap. Hij legt uit dat de Keuken Kampioen Divisie-club een oefenmeester met een specifieke handelswijze in huis haalt.

Sjors Ultee gaat na clubloze periode aan de slag bij TOP Oss

Ultee komt uit dezelfde lichting van de trainerscursus als Arne Slot. Hij trekt een vergelijking met de Feyenoord-trainer die naar Liverpool gaat, maar ziet ook grote verschillen. “Arne wist toen al heel duidelijk waar hij voor stond. Daar had hij zijn hele carrière over nagedacht, over hoe hij wil werken en hoe hij zijn team wil laten spelen”, zegt Ultee in een interview met Voetbal International. “Ik heb een heel andere carrière gehad. De afgelopen jaren hebben me heel goed geholpen om te beseffen waarvoor ik sta. Maar ook: wat voor club past bij mij en welke staf en spelersgroep hoort daarbij?”

Zijn we een match?

Door er goed over na te denken, kon Ultee in de gesprekken met TOP zijn visie helder uitleggen. “Ik heb duidelijk aangegeven wat voor trainer je met mij binnenhaalt. Daar passen deze werkwijze, deze visie en deze ideeën bij. Maar ik heb ook vragen gesteld aan de clubleiding, over hoe ze over bepaalde dingen dachten. Ik vroeg me ook af: zijn we een match? Nou, na gesprekken met de directie wist ik dat wel. Het gevoel was heel goed.”

“Mensen van buiten zullen misschien verrast zijn door mijn keuze, maar als ik het verhaal erbij vertel, dan vinden de meesten het logisch. Ik heb nog niemand gesproken die het na mijn uitleg niet begrijpt. Dit voelt als een nieuwe fase in mijn carrière. Ik kom nu ergens binnen en ik weet echt waar ik voor sta en hoe ik wil werken.” Ultee stond in het verleden op eigen benen bij SC Cambuur en Fortuna Sittard. Hij werkte bij Helmond Sport, FC Twente en FC Utrecht als assistent-trainer.

Goede keuze om naar TOP Oss te gaan?

  • Vind ik wel
  • Nah…
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie