‘United komt met ultieme Ajax-transfer’

Foto: ‘United komt met ultieme Ajax-transfer’

Er is naar verluidt nóg een Ajax-transfer op komst bij Manchester United. The Daily Mail schrijft namelijk dat The Red Devils reeds een balletje opgegooid hebben bij Frenkie de Jong en diens werkgever FC Barcelona. Dat balletje werd afgeschoten, maar er is onderhandelingsruimte.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Frenkie de Jong naar Manchester United is on’

Voetbal International bericht op woensdagochtend: “Erik ten Hag heeft met André Onana, Lisandro Martínez, Antony, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui nu al vijf spelers naar Manchester United gehaald met wie hij een verleden heeft bij Ajax. Blijft het daarbij? Misschien niet, want volgens The Daily Mail is de belangstelling in Frenkie de Jong nieuw leven ingeblazen.

“United heeft volgens de tabloid al een eerste bod van een kleine vijftig miljoen euro uitgebracht”, vervolgt het blad. “Dat zou zijn afgewezen, maar Barcelona zou hebben aangegeven dat het bereid is om deze zomer mee te werken aan een transfer van De Jong. We houden eventuele ontwikkelingen in de gaten…”

Fluitconcert

De Jong werd onlangs uitgefloten bij de officiële spelerspresentatie van Barça en het is wel duidelijk dat niet alleen de fans, maar ook de club hem in principe wel kwijt wil. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het gigantische salaris dat de oud-Ajacied opstrijkt in Catalonië. Vanwege uitgestelde betalingen ligt dat momenteel naar verluidt op meer dan dertig miljoen euro per seizoen, waarmee hij werkelijk waar iedereen in Europa (zelfs iemand als Kylian Mbappé) achter zich laat.

Daarnaast verkeert Barcelona al een tijdje in financieel zwaar weer. De Catalanen willen aankopen doen, maar hebben alle moeite van de wereld om deze deals geldelijk rond te krijgen. Dani Olmo van RB Leipzig is bijvoorbeeld al vastgelegd maar kan niet ingeschreven worden bij LaLiga. Nico Williams moet overkomen van Athletic Bilbao, maar Barça heeft alle moeite van de wereld om deze deal geldelijk rond te krijgen.

Is hij de kers op de taart?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
2459+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie