United verliest weer, Arsenal kan nog kampioen worden

Foto: United verliest weer, Arsenal kan nog kampioen worden

De Premier League krijgt een razend spannende slotdag, na de zege van Arsenal op Manchester United van zondagavond. The Gunners scoorde één keer op Old Trafford en de ploeg van oefenmeester Erik ten Hag nul keer, waardoor de beslissing in de Engelse titelstrijd volgende week valt: gaat het kampioenschap naar Londen of toch naar Manchester City?

Razend spannende Premier League-slotdag op komst

United had zijn stadsgenoot een grote dienst kunnen bewijzen door het volle pond te pakken tegen Arsenal, maar het zat The Red Devils niet mee. Bruno Fernandes en Marcus Rashford leken in actie te kunnen komen op zondag, maar vielen op het allerlaatste moment (vanochtend) toch af met blessures, en ook in het hart van zijn verdediging had Ten Hag maar bijzonder weinig opties, waardoor hij een beroep moest doen op Casemiro en Jonny Evans.

De 0-1 van Arsenal kwam ook op conto van dit duo, of eigenlijk alleen van Casemiro. De Braziliaan hief de buitenspelval namelijk op, waardoor Kai Havertz zo door kon lopen aan de rechterkant. De Duitser bediende een Belg, Leandro Trossard, die oog in oog met André Onana niet faalde.

Toch was het ook weer niet slecht wat United liet zien, alleen misten The Red Devils gewoonweg wat stootkracht. Rasmus Højlund kreeg een aantal kansjes, waarvan hij er sowieso één af had moeten maken, alleen miste de jonge Deen de bal compleet. Ook Alejandro Garnacho liet zich zien, maar in de laatste fase stokte het steeds nét.

Manchester United zette steeds meer druk, wat ook betekende dat de aanvallers van Arsenal steeds meer ruimte kregen. In de tegenstoot had Gabriel Martinelli de 0-2 op zijn schoen, maar dit keer greep Onana in. Omdat de thuisploeg ook niet meer scoorde, bleef het dus bij 0-1.

Wie van de twee?

Arsenal gaat momenteel aan kop in de Premier League, maar heeft één wedstrijd meer gespeeld dan Manchester City. The Citizens spelen dinsdag tegen Tottenham Hotspur, dat zijn aartsrivaal dus een handje kan helpen. Daarna volgt een beslissende slotdag, waarop Arsenal het opneemt tegen Everton en City tegen West Ham United speelt.

Scoreverloop: 0-1 (20′) L. Trossard

Wie wordt kampioen?

  • Arsenal
  • City
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie