Utrecht maakt zich op voor afscheid clubicoon Van der Maarel: ‘Lang tegenop gekeken’

Foto: Utrecht maakt zich op voor afscheid clubicoon Van der Maarel: ‘Lang tegenop gekeken’

Mark van der Maarel heeft veel zin om zondag zijn afscheidswedstrijd te spelen. Het clubicoon van FC Utrecht hangt na de wedstrijd definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen. In gesprek met De Telegraaf blikt hij vooruit op het bijzondere duel.

Mark van der Maarel zwaait profvoetbal na afscheidswedstrijd definitief gedag

“Eerlijk gezegd heb ik er heel lang best wel tegenop gekeken”, vertelt Van der Maarel in een interview met De Telegraaf. “Maar ik heb besloten het initiatief te omarmen en hoe dichterbij het komt, hoe meer zin ik erin krijg. Daarbij helpt het dat het heel erg leeft bij de mensen. Het is toch iets bijzonder, wat niet veel voetballers meemaken.”

Van der Maarel speelde gedurende zijn carrière alleen maar voor FC Utrecht. Hij heeft maar liefst 397 officiële duels achter zijn naam staan voor de club uit de Domstad. “Het komt bijna niet meer voor dat spelers bijna hun hele leven bij één club zitten”, aldus het clubicoon. “Het is nu wel een beetje gek dat ik zo’n ander leven heb. Ik mis het fysiek bezig zijn en de dynamiek in de kleedkamer, maar tegelijkertijd is het prettig dat de druk eraf is. Ook mijn privéleven stond in het teken van voetbal.”

Zondag speelt Van der Maarel dus zijn allerlaatste duel in De Galgenwaard. Er komen veel mensen naar Utrecht om Van der Maarels afscheid te vieren. Édouard Duplan, Jeroen Verhoeven, Urby Emanuelson, Willem Janssen en Wout Brama komen langs. Zelfs Erik ten Hag, die Van der Maarel in zijn tijd als Utrecht-coach meemaakte, komt vanuit Manchester naar Nederland. “Als ik zie hoeveel moeite er wordt gedaan om deze kant op te komen, dat is heel bijzonder. Ik voelde me af en toe bezwaard om iedereen te vragen, maar ze reageerden heel warm”, aldus Van der Maarel.

Van der Maarel is een Eredivisie-legend.

  • Ja, duh!
  • Ik vind van niet.
42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie