V/d Vaart looft Oranje-speler: ‘Van babyface naar echte vent’

Foto: V/d Vaart looft Oranje-speler: ‘Van babyface naar echte vent’

Het duurt nog ruim zeven maanden voor het WK in Qatar van start gaat, maar Rafael van der Vaart kan nu al bijna niet meer wachten. Hij is erg benieuwd naar hoe Louis van Gaal en zijn spelers het er vanaf gaan brengen op het controversiële eindtoernooi.

De voormalig international laat optekenen in zijn column voor De Telegraaf: “Het is goed om te zien dat spelers als Van Dijk en Nathan Aké nog meedoen om de prijzen in de Premier League en in de Champions League. We hebben een periode gehad dat onze Oranje-internationals bij ’oké-clubs’ zaten, maar niet bij topclubs. In onze mooiste Oranje-tijd speelden alle grote jongens bij Europese topclubs of in grote competities. Dan breng je wat mee naar het Nederlands elftal. Dat gebeurt nu weer.”

“Matthijs de Ligt heeft zich bij Juventus goed ontwikkeld. Hij is niet meer ongelukkig. Vroeger stond er een vent met een babyface, nu staat er echt een vent. Stefan de Vrij presteert ook heel goed bij Inter en voor Denzel Dumfries is de stap naar Italië helemaal belangrijk geweest. Die bewijst wat hij in Nederland zo goed deed ook gewoon in de Serie A kan.”

Gini en Memphis

Voor Gini Wijnaldum pakte een zomertransfer juist níét goed uit. “Bij Liverpool was hij dé man op het middenveld. Nu heeft hij die status bij PSG bij lange na niet. Zijn statistieken bij Oranje zijn voortreffelijk en daarom begrijp ik het als hij teleurgesteld was door zijn plaats op de reservebank bij de laatste interlands.”

Van der Vaart blijft erbij dat de vorm van Memphis Depay cruciaal zal zijn, ook al zit hij FC Barcelona momenteel op de bank. “Maar die moet je bij Oranje altijd opstellen. De vorm van Depay zal bepalen of we ver kunnen komen op het komende wereldkampioenschap.”

Systeem

Van het 5-3-2 systeem is Raffie nog altijd geen fan, toch is hij er van overtuigd dat Van Gaal er juist iets goeds van kan maken. Zolang de backs maar niet de belangrijkste spelers worden; een gevaar dat bij 5-3-2 wel op de loer ligt. “Tegen Duitsland waren met name Frenkie de Jong en Steven Bergwijn fantastisch en dat zijn ook de mannen die belangrijk moeten zijn. Draait het om de backs, dan heb je een probleem en dan gaat het in mijn ogen nooit werken.”

Wint Nederland van Senegal? De odd is 1.66!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ben jij wel fan van de 5 3 2?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie