Valverde goud waard voor Real Madrid met schitterende poeier

Real Madrid heeft met 2-1 gewonnen van Real Sociedad. Federico Valverde scoorde 1-1, tevens het mooiste doelpunt van de avond.

Los Blancos buigen achterstand na rust om en winnen voor de vijfde keer op rij

Op voorhand leek Real Madrid de favoriet voor de winst in het treffen met Real Sociedad. Echter veranderde dat beeld binnen vijf minuten. Ander Barrenetxea opende de score namens de bezoekers. In de rest van de eerste helft kregen beide ploegen wat kansen, maar beiden vonden het net niet.

Snel uit de startblokken

Los Galacticos wilden geen verlies lijden. Dat werd snel na de rust duidelijk. Amper een minuut na rust schoot Federico Valverde de gelijkmaker snoeihard binnen. De middenvelder zette zelf de aanval op met een prachtige crosspass op Rodrygo. Nadat Rodrygo de bal aan Fran Garcia had gegeven, trok laatsgenoemde de bal voor. Daar stond Valverde klaar en hij haalde de trekker over, 1-1.

Een kwartier later zette Joselu de Madrilenen op voorsprong. Real Sociedad kreeg tien minuten voor tijd nog een dot van een kans op de 2-2, maar in de rebound schoot Mikel Oyarzabal meters over.