Van Basten doet Brobbey-onthulling

Foto: Van Basten doet Brobbey-onthulling

Marco van Basten heeft vorig seizoen aangeboden om Brian Brobbey te helpen. Vanuit Ajax wenste men echter geen medewerking te verlenen, waardoor de voormalig topspits er nu geen trek meer in heeft.

Marco van Basten wilde Ajax-spits tevergeefs helpen

Van Basten kwam maandagavond weer eens ter sprake over Brobbey. “Hij zei laatst: ‘Meneer Van Basten heeft het heel vaak over mij, hij zal vast wat in me zien’. Dat klopt ook”, beaamt de voetbalanalist in Rondo. “Die jongen heeft heel veel kwaliteiten, maar dat komt er niet genoeg uit. Dat is jammer. In het begin, twee jaar geleden, deed hij het nog goed: toen kwam hij er als invaller in en scoorde hij wel veel.”

Tafelgenoot Alex Pastoor richt zich vervolgens tot Van Basten. “Is het misschien een idee dat hij zich er eens mee gaat bemoeien?” Volgens Van Basten was dat vorig seizoen absoluut een optie. “Dat is me in het begin met Van ‘t Schip gevraagd. Ik heb gezegd: dat wil ik wel. Maar dat hebben Van ‘t Schip en Brobbey uiteindelijk allebei niet gedaan, ik weet niet precies hoe dat gegaan is.”

Een nieuwe poging hoeft Ajax niet meer te ondernemen. Van Basten: “Ik ga het nu ook niet meer doen, maar ik heb het toen wel aangeboden. Waarom het niet gebeurd is? Ik denk dat hij geen trek in mij had, wat ook prima is. Maar dat was het, volgens mij. Ik heb dit aangeboden aan John, het kwam zo ter sprake.”

Een gemiste kans?

38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie