Van Basten kraakt topaankoop Ajax: ‘Hij is lichtelijk te zwaar, hij oogt voller’

Foto: Van Basten kraakt topaankoop Ajax: ‘Hij is lichtelijk te zwaar, hij oogt voller’

Steven Bergwijn kende bij Ajax een flitsende start van het seizoen, maar kwakkelt inmiddels al weken met zijn vorm. Volgens Marco van Basten is er een duidelijke reden waarom de aanvaller zo matig presteert. Ook Jan van Halst is geschrokken van het niveau van de topaankoop van Ajax.

Bij het Ziggo Sport-praatprogramma Rondo stelt Van Halst dat Bergwijn geen schim meer is van de speler die hij was aan het begin van het seizoen. “Als we alleen al Bergwijn pakken… Absolute topaankoop, de Eredivisie zou voor hem te klein zijn. Maar hij is echt minder geworden.”

Een mening die ook Van Basten deelt, die tevens aanstipt waardoor dat mogelijk komt. “Ik zag hem gisteren (zondag tegen PSV, red.) lopen, ik vond hem redelijk gezet. Hij is lichtelijk zwaar. Hij oogt voller. Hij is wel fit, maar niet volledig afgetraind. Dat viel me op.” Bergwijn werd in de zomer voor ruim dertig miljoen euro overgenomen van Tottenham Hotspur en kende direct een uitstekend begin bij Ajax. “Hij kwam in augustus en maakte direct veel goals, maar die heb ik al een tijdje niet meer gezien”, concludeerde Van Basten.

Eindigt Ajax – Vitesse in 2-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

42+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie