Van Basten twijfelt over ‘supersuperster’: “Zo goed als Messi?”

Foto: Van Basten twijfelt over ‘supersuperster’: “Zo goed als Messi?”

Marco van Basten denkt niet dat Lamine Yamal de nieuwe Messi is. De pas zeventienjarige aanvaller liet zich ook in de EK-finale tegen Engeland weer gelden en gaf een assist op de 1-0 van ploeggenoot Nico Williams. Van Basten is benieuwd waar het plafond van de aanvaller van FC Barcelona ligt, maar twijfelt of Yamal ook van de buitencategorie is.

Van Basten spreekt twijfels uit over toptalent Yamal

Yamal gaf dit toernooi namens Spanje vier keer een assist en werd ook uitgekozen tot Talent van het EK. “Geweldig”, luidde het oordeel van Van Basten bij de NOS. “Maar hij is hij nou zo goed omdat hij zo jong is of is hij daadwerkelijk zo goed?”

Van Basten ziet Yamal over veel talent beschikt, maar heeft zo ook zijn twijfels. “Ik vind het natuurlijk een klasbak. Maar wordt het een Messi? Dat kan ik me niet voorstellen. Is hij nou echt buitencategorie? Ik denk dat hij krachtig en ontzettend getalenteerd is voor zijn leeftijd en dat is heel bijzonder. Wie heeft het gepresteerd om met zijn zestien jaar een EK te spelen? Dat is niet voor te stellen. Maar ik ben benieuwd of het echt een supersuperster wordt.”

Van der Vaart en Van Hooijdonk zien nieuwe superster in Yamal

Van der Vaart heeft daar echter totaal geen twijfel over. “Door dit soort wedstrijden te spelen… Dat klinkt een beetje gek, maar als je over vier jaar kijkt, dan heeft hij weer wat meer body. Zeker als je kijkt naar de kleine ruimte, dan werd hij makkelijk opzij gezet. Als hij dat ook nog eens gaat krijgen, dan wordt het een geweldige speler.” Ook Van Hooijdonk denkt dat Yamal een sterspeler gaat worden. “Deze speler wordt alleen maar beter. Zo goed als Messi? Ik ga er wel van uit dat hij in no-time bij de topvijf van de wereld zit.”

Hoort Yamal straks bij de allerbeste voetballers ter wereld?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie