Van Bommel baalt van afwezigheid VAR: ‘Dan krijgt Janssen ook geen rood’

Foto: Van Bommel baalt van afwezigheid VAR: ‘Dan krijgt Janssen ook geen rood’

Mark van Bommel is met zijn Royal Antwerp nog altijd in de race voor de Belgische beker. De oefenmeester zag zijn ploeg na een ware thriller tegen SK Beveren doorgaan, maar was na afloop van het duel niet blij dat er geen VAR aanwezig was. Daarmee doelde Van Bommel onder andere op de rode kaart van Vincent Janssen. Calvin Stengs scoorde zijn eerste goal in dienst van Antwerp.

Janssen moest al vroeg inrukken met rood na een vermeende slaande beweging. Na afloop van het duel vertelde Van Bommel tegenover de Belgische media het niet eens te zijn met die beslissing. “Ik weet niet of het een rode kaart was. Het was een duwende beweging, géén slaande.”

De rode kaart maakte het er voor Antwerp niet makkelijker op, maar uiteindelijk werd via het nemen van strafschoppen de volgende ronde behaald. Een prestatie van formaat vond Van Bommel. “Ook na de twee tegengoals bleven we met tien tegen elf druk zetten en karakter tonen, met de 2-2 en bijna de 2-3. Ons team is een echt team. Want al die verloren wedstrijden, daar moet je toch maar mee leren omgaan.” Toch stipte Van Bommel nog wel een heikel punt aan. “Willen wij de Belgische bekercompetitie serieus nemen, dan moet daar een VAR én vierde official bij aanwezig zijn. Er waren nu gewoon enkele fases die bepalend waren.”

Stengs scoort eerste doelpunt

Calvin Stengs was na afloop van het duel vooral opgelucht dat hij zijn eerste treffer in dienst van Antwerp wist te maken. “Er viel echt een enorme last van mijn schouders. Hier hoopte ik al zo lang op. Ik zat er steeds dichtbij, maar had dan net niet het geluk aan mijn zijde. Nu wel, maar een goal blijft natuurlijk een goal. Ik ben hier enorm blij mee en het mooiste is dat ik het team ermee heb kunnen helpen.”

Denk jij dat Van Bommel kampioen wordt met Antwerp?

  • Ja, dat gaat hem lukken
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
75+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie