Van Bronckhorst boos op Kuyt: “Nooit begrepen”

Foto: Van Bronckhorst boos op Kuyt: “Nooit begrepen”

Giovanni van Bronckhorst vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat Dirk Kuyt in zijn boek Het Geloof in Succes naar de oefenmeester uithaalde. Tegenover de Telegraaf blijft Van Bronckhorst stellen dat de kritiek van de oud-voetballer niet waar is.

Onbegrip bij Van Bronckhorst

Kuyt neemt de lezer in het boek mee door zijn spelersloopbaan en gaat ook in op het kampioenjaar 2016/2017, waarin hij met Feyenoord een turbulent jaar beleefde. Gedurende het laatste seizoen van de aanvaller moest hij veelvuldig op de reservebank plaatsnemen, wat voor veel onvrede zorgde bij Kuyt.

In zijn boek stelt hij dat het in het kampioensjaar van Feyenoord binnen de selectie soms net een speeltuin was. Van Bronckhorst had volgens hem daarbij veel moeite om iedereen bijeen te houden. Van Bronckhorst vindt dat niet terecht. “Ik heb het eigenlijk nooit begrepen. Het was zijn keuze om dit zo te brengen, maar het heeft wel consequenties gehad. Ik vind het gewoon jammer”, stelt hij.

Van Bronckhorst ontkent overigens niet dat er zaken zijn gebeurd, maar stelt dat er in elk voetbalteam vervelende momenten plaatsvinden. “Die zaken hebben nooit de media gehaald. Zo hoort het ook. Je beleeft dingen met elkaar en je hebt succes met elkaar. Er staan dingen in zijn boek die echt niet zo zijn gebeurd.”

Moeilijk moment voor Kuyt

De voormalig hoofdtrainer van Feyenoord begrijpt dat het voor Kuyt niet eenvoudig was om bij zijn club op de bank te belanden. Van Bronckhorst vertelt echter dat hij keuzes moest maken en niet te veel rekening kon houden met het sentiment. In het slotduel met Heracles Almelo was Kuyt uiteindelijk van meerwaarde met drie doelpunten.

Is de boosheid van Van Bronckhorst terecht?

  • Ja, Kuyt hoort het niet naar buiten te brengen
  • Nee, het is een beetje overdreven
842+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie