Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Bronckhorst en Van Gastel gaan alsnog naar Besiktas

Foto: Van Bronckhorst en Van Gastel gaan alsnog naar Besiktas

Giovanni van Bronckhorst heeft toch zijn move naar Besiktas te pakken. Eerder dit jaar slaagde de Turkse topclub er niet in om de hoofdtrainer binnen te hengelen, nu hebben ze dus wel beet. Jean-Paul van Gastel gaat in zijn kielzog mee.

Giovanni van Bronckhorst wordt de nieuwe trainer van Besiktas en neemt Jean-Paul van Gastel mee

Afgelopen winter ging de overgang niet door omdat NAC Breda Van Gastel niet mee naar Istanbul liet gaan, essentieel voor Gio. Van Gastel bleef een half jaar langer in Brabant, loodste de ploeg zeer verrassend naar promotie, en is nu vrij om de move te maken.

Van Bronckhorst tekent voor twee jaar met een optie voor nog een extra seizoen. Hij zat zonder club sinds hij in november 2022 ontslagen werd als manager van Rangers FC. Besiktas eindigde afgelopen jaargang slechts als zesde in de Turkse Süper Lig, maar mag alsnog Europees voetbal spelen omdat de club de beker won. Van Bronckhorst en Van Gastel tromen in de laatste voorronde van de Europa League in.

Roerige tijd

Van Bronckhorst wordt in Turkije de opvolger van Serdar Topraktepe, die op zijn beurt in april dit jaar weer het roer overnam van Fernando Santos. Die werd in januari naar voren geschoven toen Van Bronckhorst niet kwam. 

Na Jan Olde Riekerink, Frank Rijkaard (beiden Galatasaray), Guus Hiddink, Erwin Koeman, Phillip Cocu en Dick Advocaat (allen Fenerbahçe) wordt Van Bronckhorst de zevende Nederlandse trainer bij één van de Grote Drie in de Turkse hoofdstad.

Wordt dit een succes?

  • Zeker
  • Heb mijn twijfels…
119+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie