Van den Heuvel haalt snoeihard uit na supportersgeweld

Foto: Van den Heuvel haalt snoeihard uit na supportersgeweld

John van den Heuvel maakt zich ernstig zorgen over het supportersgeweld in Nederland, zo stelt hij in zijn column in de Telegraaf. Volgens de misdaadverslaggever moet er snel iets gebeuren om erger te voorkomen.

Zorgen over supportersgeweld

Het supportersgeweld blijft dit seizoen maar aanhouden. Na de problemen in De Kuip en bij SV Spakenburg, werden er vrijdag door hooligans van PEC Zwolle in de buurt van het stadion van FC Eindhoven kinderen mishandeld. Zaterdagavond was het bij een pand van het COC in Eindhoven opnieuw raak tijdens een jongerenbijeenkomst. Volgens Van den Heuvel staan de incidenten allang niet meer op zichzelf.

“Bobo’s en ‘kenners’ buitelen over elkaar heen om hun afkeer te betuigen, maar veel verder dan dat gaat het niet”, schrijft hij. “Sterker, na een paar dagen zijn alweer tegengeluiden te horen; Het valt allemaal wel mee. Zo’n aansteker tegen je hoofd stelt toch niets voor en over kwetsende spreekkoren moet je als voetballer niet zeuren. Het hoort er allemaal bij.”

Oplossing Van den Heuvel

De ervaren journalist vindt daarom dat de overheid gezamenlijk met de KNVB en clubs moeten onderzoeken op welke manier het dit geweld de kop in kan drukken, voordat het de komende jaren verder escaleert. Van den Heuvel geeft daarbij in zijn column een voorzet met een mogelijke oplossing voor het probleem.

“Om het geweld niet verder te laten escaleren is een veel betere informatiepositie nodig. Dat geldt voor stewards, politie en Openbaar Ministerie. Een speciale inlichtingendienst voor voetbalgerelateerd geweld is geen overbodige luxe. De speciale voetbalteams van de politie leverden jarenlang een belangrijke bijdrage aan een succesvolle aanpak van vandalisme.”

Geeft Van den Heuvel een goede oplossing?

  • Ja, zeker
  • Nee, ik vind van niet
68+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie