Van der Gijp kraakt Koeman: “Klap voor Brobbey en Weghorst”

Foto: Van der Gijp kraakt Koeman: “Klap voor Brobbey en Weghorst”

René van der Gijp begrijpt niet dat bondscoach Ronald Koeman zo lang heeft vastgehouden aan Memphis Depay. De spits kwam totaal niet uit de verf op het EK in Duitsland, maar kreeg toch steeds het vertrouwen van de keuzeheer van Oranje. Onbegrijpelijk vindt Van der Gijp, ook al omdat Depay lange tijd met blessureleed kampte.

Van der Gijp laakt Koeman om Depay-actie

“Koeman heeft op een gegeven moment gezegd: om het EK te winnen heb ik een goede Memphis nodig. Maar waar was dat nou eigenlijk op gebaseerd?”, vraagt Van der Gijp zich af aan tafel bij Vandaag Inside Oranje. Als nou die trainer van Engeland (Gareth Southgate, red.) zegt: om het EK te winnen heb ik een goede Harry Kane nodig, dan is dat nog ergens op gebaseerd, want Kane heeft er veertig gemaakt. Bij Memphis is het nergens op gebaseerd, hij heeft het hele jaar niet gespeeld. Dat is gek, om je daar dan aan vast te houden. Dan is het hoop.”

Volgens Johan Derksen worden andere Oranje-spitsen daardoor buitenspel gezet door Koeman. “Het is een klap in het gezicht van Brobbey en Weghorst, die ik niet zo hoog aansla maar waar ik wel een zwak voor heb.” De Vandaag Inside-coryfee denkt dat Brobbey er wel het zijne van gedacht moet hebben. “Zo’n Brobbey, die denkt ook: die Memphis, er komt geen kloten van terecht in drie wedstrijden en ik word er niet eens ingezet.”

Valentijn Driessen sluit zich aan bij Van der Gijp en Derksen en stelt ook dat de meeste Oranje-supporters die gedachten gehad moeten hebben over Depay. “Heel Nederland was daar natuurlijk sowieso pissed over. Als je in zo’n Oranjemars terechtkomt, dan roepen ze allemaal: maak die Memphis af.”

Heeft Koeman te lang vastgehouden aan Depay?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
888+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie