Van der Gijp maakt Vandaag Inside-statement

Foto: Van der Gijp maakt Vandaag Inside-statement

René van der Gijp is bereidwillig om salaris in te leveren als daar meer vrije tijd tegenover staat. De oud-voetballer (63) staat open voor een nieuw contract, maar is wel kritisch over de gang van zaken en pleit daarom voor een andere invulling.

Vandaag Inside-ster wil grote veranderingen

“Weet je”, opent Van der Gijp in De Telegraaf. “Ik weet hoe Johan (Derksen, red.) tegen ons programma aankijkt. Hij zegt dat we maar een uurtje per dag werken, maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. Je staat de hele dag aan omdat je om half tien ’s avonds een uitzending moet maken waarvan je hoopt dat mensen het leuk vinden. Het moet niet zo zijn dat je ertegenaan hikt.”

Van der Gijp vervolgt: “De laatste twee maanden was er veel gedoe. Ik heb al best vaak tegen John de Mol gezegd dat we te lange seizoenen maken. Als we in augustus beginnen, zijn we in december klaar. Dat lukt ons net. Maar de periode van januari tot juni is te lang. Dan krijgen we irritaties, vermoeidheid en gaan we lelijk tegen elkaar doen. Ik ben dan mijn eigen mening zat en roep regelmatig ’zoek het lekker uit’ als Wilfred en Johan voor de vierhonderdste keer hetzelfde onderwerp willen behandelen.”

Minder op tv, minder geld?

De tv-persoonlijkheid ambieert uitzendingen van ‘januari tot maart’. “Laat Hélène Hendriks het in april een maandje overnemen. Dan doen wij mei en juni. Dat zou voor het programma beter zijn. Natuurlijk snap ik dat dit voor mensen met een normale baan gek klinkt, maar uiteindelijk moeten wij wel van het scherm blijven afspatten. Het is niet zo dat het niets voorstelt wat wij doen. Het is een bijzonder programmaatje en daar ben ik best trots op.”

Wat als daar minder geld tegenover staat? “Dat is voor mij geen probleem, ik denk alleen niet dat de rest daar ook zo over denkt. Het gaat erom dat we de kijker een zo goed mogelijk programma bieden. Dat kunstje beheersen wij het beste als er geen irritaties zijn.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Een goed idee?

  • Ja
  • Nee
194+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
3+
Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?
18:40
12+
‘Frenkie de Jong krijgt ultimatum’
18:31
38+
‘Xavi Simons volgend jaar bij nachtmerrieclub’
18:22
217+
‘Memphis krijgt na één dag al bizar nieuws’
18:00
30+
‘Koeman schrijft Oranje-international af’
17:58
21+
Reijnders maakt zich populair in Argentinië met bijzonder shirt
17:47
135+
‘Redder van Ajax is bekend’
17:12
210+
‘Idioot verpest Eredivisie-seizoen Ajax’
17:00
98+
Ajax smacht naar kwaliteiten van supertalent Faberski
16:53
12+
Volgende WK’s zijn óók te zien bij de NOS
15:47
65+
‘Alexander-Arnold kan hattrick scoren als Arne Slot dit doet’
15:23
37+
Ex-PSV’er strijkt neer bij laagvlieger in La Liga
15:04
114+
Racistische Tottenham Hotspur-middenvelder aangeklaagd door Engelse bond
14:45
9+
Huwelijk tussen Mikel Arteta en Arsenal mag nog langer duren
14:29
66+
Donny van de Beek over Manchester United verleden: ‘Goede dingen geleerd’
14:00
155+
Koning Kuijt ziet in verte al uitgang
13:53
37+
Gavi traint na bijna een jaar weer mee bij FC Barcelona
13:01
34+
Clubloze Joshua Brenet verkast naar de zandbak
12:00
419+
Onhandig handelend Ajax zet Godts onder druk
11:44
295+
Veel vraagtekens bij PSV: ‘Gemankeerde voorbereiding, geen wedstrijdritme’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie