Van der Gijp verdedigt PSV’er: “Geen onaardig knaapje is”

Foto: Van der Gijp verdedigt PSV’er: “Geen onaardig knaapje is”

René van der Gijp stoorde zich weliswaar lichtelijk aan het gedrag van Noa Lang na diens wissel bij Almere City – PSV (1-7), maar de analist ‘denkt niet dat hij een onaardig knaapje is’. Dat vertelt de oud-voetballer in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Van der Gijp over Noa Lang: ‘Ik vind dat eigenlijk allemaal wel meevallen’

“In iedere groep heb je een of twee onaangepasten. Bij PSV is dat Noa Lang, bij RKC is dat Michiel Kramer. Op zijn tijd hebben die raar en onaangepast gedrag. Ik zou dan denken: laat lopen joh. Je weet het.” Wim Kieft beaamt dat. “Je weet dat hij drie keer per jaar iets raars doet ofzo. Ik weet niet wat het bij die jongen is. Iedereen heeft wel een oordeel over hem en ik vind dat eigenlijk allemaal wel meevallen. Zo’n jongen heeft nog steeds een onvolwassen gedrag, maar dat maakt spelers ook wel weer leuk en apart.”

Van der Gijp merkt dat Lang ‘slecht uit zijn blessure is gekomen’. “Kom op, als je Noa Lang heet moet je er gewoon drie maken tegen Almere. Als je dat niet doet, dan heb je gewoon een kutwedstrijd gespeeld.” Kieft: “Misschien had hij daar wel de tering over in. Dat denk ik namelijk.”

‘Lang zit ook een beetje met zichzelf in zijn knoop’

Van der Gijp besluit: “Ik denk niet dat Lang een onaardig knaapje is. Hij zit ook een beetje met zichzelf in zijn knoop, met zijn gedrag. Diep in zijn hart weet hij ook wel als je van Club Brugge naar PSV, dat dat niet de transfer is waar je hoopt. Je hoopt eigenlijk van Club Brugge naar Sevilla te gaan, of naar Napels.” En Kieft tot slot: “Hij begon wel geweldig vorig jaar. Je kon echt zien: dat is er wel eentje die meer heeft dan de gemiddelde aanvaller.”

Vind jij de heisa rondom Lang ook overdreven?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie