Van der Vaart: ‘Eredivisie-juweeltje wordt hele grote’

Foto: Van der Vaart: ‘Eredivisie-juweeltje wordt hele grote’

Rafael van der Vaart is onder de indruk van Troy Parrott, de nieuwe nummer negen van AZ. Bij Ziggo Sport zegt de oud-voetballer dat de Ier wat hem betreft een ‘hele grote’ kan worden: “Ik denk echt dat dit een juweeltje is.”

‘Troy Parrott wordt een hele grote’

Als de Europa League-wedstrijd tussen de Alkmaarders en IF Elfsborg (3-2) ter sprake komt, haalt Khalid Boulahrouz eerst de vele (door AZ) gemiste kansen aan: “Als spits moet je dodelijk zijn. Eén kans moet een goal zijn.” In de blessuretijd had Parrott voor de beslissing kunnen zorgen: “Dit moet je gewoon uitspelen. En dat is wel wat ik van Parrott vind. Hij heeft er een stuk of zes gemaakt (zes in alle competities, red.), maar ik vind hem nog niet een dodelijke spits. Niet iemand waar ik van denk: jij tilt AZ nu naar een hoger niveau.”

Van der Vaart haakt in: “Ik denk dat hij een hele grote speler gaat worden. Ik weet niet wat het is… Bij Excelsior was het een beetje op de counter, maar nu: een goede voetballende spits die eigenlijk alles heeft, maar zich nog een beetje moet ontwikkelen. Hij kan misschien iets te goed voetballen om een killer te zijn. Dan ga je een beetje zwerven, kost kracht. En op het laatst miste hij een beetje de kracht om te scoren. Maar ik denk echt dat dit een juweeltje is.”

Vangelis Pavlidis

Boulahrouz haalt Vangelis Pavlidis aan, die wat aanpassingsprobleempjes had in het AFAS Stadion… “Qua intensiteit op de training, maar ook wat er in wedstrijden van hem werd gevraagd. Het duurde een tijdje voordat hij op een niveau zat dat hij het negentig minuten lang kon volhouden. Dus het is niet helemaal eerlijk om hem daarmee te vergelijken, maar de potentie heeft hij wel. Alleen wat ik heel vaak bij hem zie is dat hij zijn kansen tegen de keeper aan schiet. Ook in de competitie. Terwijl je eigenlijk gewoon in de hoeken moet schieten.”

Vind jij Parrott ook een juweeltje?

  • Ik wel
  • Ik niet
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie