Van der Vaart laakt ‘heel groot’ Eredivisie-talent: “Is geen Ramos”

Foto: Van der Vaart laakt ‘heel groot’ Eredivisie-talent: “Is geen Ramos”

Rafael van der Vaart vindt dat AZ-talent Wouter Goes hard moet worden aangepakt. De voetbalanalist vindt de verdediger wel degelijk een groot talent, maar stoort zich aan de ‘maniertjes’ van Goes. Volgens Van der Vaart ligt er op dat gebied een uitdaging voor AZ-trainer Maarten Martens.

Van der Vaart kritisch op AZ-talent Goes

Goes kan bij AZ rekenen op een basisplaats in de achterhoede en de Alkmaarders kregen tot nu toe ook nog geen doelpunt tegen. Zondag werd wel het eerste puntverlies geleden met een 0-0 gelijkspel tegen FC Groningen. Van der Vaart bespreekt aan tafel bij Studio Voetbal het optreden van Goes en stelt het gedrag van de verdediger te hekelen. “Ik denk dat het echt een heel groot talent is, met heel veel kwaliteit, maar volgens mij denkt hij op dit moment dat hij een soort Sergio Ramos is. Dat is hij bij lange na niet.”

Volgens Van der Vaart is een harde aanpak voor Goes nodig. “Die moet je echt op zijn flikker zitten, want die denkt dat hij veel beter is dan hij werkelijk is op het moment. Hij oogt nonchalant, zijn hele uitstraling beviel me totaal niet. Vorige week (twee weken geleden, red.) kneep hij ook zijn tegenstander.” Daarmee doelde Van der Vaart op Bapitste Guillaume die geprovoceerd werd door Goes en rood kreeg nadat hij de AZ-verdediger een trap gaf.

FC Twente-spits Ricky van Wolfswinkel is te gast in het praatprogramma, maar werd nog niet eerder geconfronteerd met Goes. De verdediger die graag mag provoceren is voor de routinier echter een uitdaging. “Ik heb nog niet tegen hem gespeeld, maar ik kijk er wel naar uit”, reageert de Twente-aanvaller.

Eens met Van der Vaart?

  • Ja, Goes is een irritante speler
  • Nee, het gedrag van Goes valt wel mee
169+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie