Van der Vaart looft Oranje-uitblinker: ‘Beste wedstrijd ooit van hem’

Foto: Van der Vaart looft Oranje-uitblinker: ‘Beste wedstrijd ooit van hem’

Rafael van der Vaart stak na afloop van Nederland – Duitsland (2-2) uitgebreid de loftrompet uit voor aanvaller Brian Brobbey, die goed was voor een assist én een voorassist namens Oranje. De oud-international vond dat Brobbey ‘de beste wedstrijd speelde die hij ooit van hem heeft gezien’.

‘Hulk Brian Brobbey viel niet te verdedigen bij Nederlands elftal’

“Het aller moeilijkste is om onder druk een bal vast te houden, dat deed hij vandaag fantastisch. Daarna was het vervolg ook nog goed. Het was de beste wedstrijd die ik ooit van hem gezien heb, zonder te scoren”, analyseert Van der Vaart bij de NOS. “Ik zag zelfs momenten van hem waarbij ik dacht: dit is onze spits.”

Ook Pierre van Hooijdonk is vol lof. “Er valt niet te verdedigen tegen Brobbey. Dan kun je nog zo sterk zijn, hij is altijd een maatje sterker. Het is zo ontzettend vervelend als je tegen zo’n type spits speelt, die zo sterk is. Ik noem het even onze Nederlandse Romelu Lukaku. Je wordt elke keer weer heel simpel ondersteboven gebeukt. Het is een Hulk.”

Ook Kenneth Perez looft Brian Brobbey

In Voetbalpraat op ESPN was ook Kenneth Perez optimistisch. “Ik wil Brobbey uitlichten. Dit was zíjn kans. Daar kun je onder gebukt gaan, of je kan een enorme focus oproepen. Dat tweede heeft hij gedaan. Xavi Simons en Matthijs de Ligt verzanden in die druk. Brobbey kan daar blijkbaar goed mee omgaan. Brobbey was in alles zo sterk. Die Tah is echt een sterke verdediger, maar die had alle moeite van de wereld met hem en met de manier waarop hij speelt.Die Tah dacht: ‘Die zal toch niet sterker zijn dan ik?’ Nou, hij is 45 minuten lang weggezet als een pupil.”

Wie zou jij in de basis opstellen?

  • Brobbey
  • Zirkzee
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie