Van der Vaart ziet ‘groot probleem’ na Timber-wissel: “Altijd in het rood”

Foto: Van der Vaart ziet ‘groot probleem’ na Timber-wissel: “Altijd in het rood”

Rafael van der Vaart begrijpt niet waarom Feyenoord-trainer Brian Priske Quinten Timber in de wedstrijd tegen Sparta wisselde. Volgens de voetbalanalist speelde de middenvelder juist een uitstekende wedstrijd. De medische data, die volgens Van der Vaart zorgde voor de wissel, wordt door de analist gezien als een ‘groot probleem’ binnen het voetbal.

Van der Vaart constateert groot probleem na Timber-wissel

“Hij speelde geweldig en hij wordt gewisseld, dat is toch apart”, begint Van der Vaart aan tafel bij Rondo. Presentator Wytse van der Goot stelt dat Priske wellicht voorzichtig doet met de Feyenoord-middenvelder, maar Van der Vaart noemt dat onzin. “Je leeft vandaag, morgen is heel ver weg.” Daar is ook Marco van Basten het mee eens. “Als je je lekker voelt en je bent net geblesseerd geweest, dan is het lekker als je door kunt spelen. Ook omdat het 1-1 staat en je wil winnen.”

Van der Vaart ziet een achterliggend probleem voor dergelijke wissels. “We hebben het allemaal over data, dat is een groot probleem. Ik ben tegen die data-mensen. Die maken het voetbal gewoon kapot. Ze zeggen dat data ondersteunend moet zijn, maar als je het weet als trainer, denk je toch: ik haal hem eruit. Omdat er iemand zegt dat de speler een beetje in het rood zit. Ja, hèhè. We zaten altijd in het rood. Als je je best doet, dan zit je in het rood. Daar kwam je wel weer overheen. Nu word je gewisseld na een uur, omdat je in het rood staat.”

Van Basten sluit zich aan bij de woorden van Van der Vaart. “Het wordt ook steeds erger, lijkt het wel. Wij hadden natuurlijk twee wissels die je kon doen, dat was een hele andere tijd. Tegenwoordig kun je vijf keer wisselen en ze gaan ook allemaal vijf keer wisselen, omdat spelers het nog moeten opbouwen. Vroeger was dat allemaal heel anders.”

Moet men minder data gebruiken?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, juist goed dat men veel dat gebruikt
212+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie