Van der Venne gevierde man bij spectaculaire oefenzege RKC op FC Utrecht

RKC Waalwijk heeft een spectaculaire oefenzege op FC Utrecht geboekt. Bij de Brabanders was Richard van der Venne de grote man, met een hattrick in slechts tien minuten.

De Domstedelingen hadden nog de beste start door al na twee minuten op voorsprong te komen via Moussa Sylla. Op slag van rust verdubbelde Mohamed Mallahi de marge naar twee. RKC kwam sterk uit de kleedkamer: Lennerd Daneels zorgde voor de aansluitingstreffer. Hierna begon de magische tien minuten van Van der Venne. Tussen de 58e en 68e minuut wist hij liefst drie keer het net te vinden. Willem Janssen deed nog iets terug voor Utrecht, maar de 4-3 nederlaag kon niet meer voorkomen worden.

Utrecht zit in een roerige fase, waarin trainer John van den Brom vrij plotseling vertrok. In de competitie verloor het de laatste twee wedstrijden ruim van Heracles Almelo (4-1) en Ajax (0-3). Bij RKC is het een stuk rustiger en lijkt het perspectief heel wat beter dan vorig seizoen.