Van Dijk valt arbitrage af: “Ben de enige”

Foto: Van Dijk valt arbitrage af: “Ben de enige”

Virgil van Dijk is vrijdagavond van het veld gestuurd in de Nations League-wedstrijd tegen Hongarije (1-1). De aanvoerder van het Nederlands elftal kan zich daar maar deels in vinden.

Virgil van Dijk boos over eerste gele kaart

Bij een 1-0 achterstand kreeg Van Dijk in korte tijd tweemaal geel. Desondanks redde teamgenoot Denzel Dumfries een punt voor Oranje. “Het helpt natuurlijk dat je een resultaat haalt, waardoor je sneller afkoelt”, beaamde de Liverpool-verdediger in gesprek met de NOS. “Je wil nooit van het veld gestuurd worden en helemaal niet op de manier waarop, maar ik ben er wel trots op dat de jongens toch nog een resultaat behalen.”

Of Van Dijk eerder zo snel tweemaal geel kreeg in één wedstrijd? “Ik ben niet zo’n iemand die heel snel een gele kaart pakt, dus ik denk het niet, nee.” Vooral de eerste gele prent zit hem dwars. “Ik ben volgens mij de enige die wat mag zeggen. Ik zei hier ‘doorgebroken speler’, dus ik vond het rood. Volgens mij had hij ook totaal geen intentie om de bal te spelen.”

“Bij de tweede geef ik hem wel een reden om geel te geven. Voor mijn gevoel raak ik de bal eerst nog wel, al gaat het heel snel”, vervolgde Van Dijk. “Zeker die eerste begrijp ik helemaal niet. Wij worden er altijd op geattendeerd dat wij als aanvoerders degenen zij die mogen praten met scheidsrechters. Bij een achterstand kom ik natuurlijk niet op mijn dooie gemak aanlopen om mijn zegje te kunnen doen. Ik heb dat op een respectvolle manier gedaan.”

Mee naar Duitsland

Van Dijk is niet voornemens om Duitsland-uit volledig aan zich voorbij te laten gaan. De aanvoerder is vastberaden om zijn teamgenoten te ondersteunen. “Ik blijf er natuurlijk gewoon bij. Het gaat erom dat ik persoonlijk goed herstel, maar er ook voor de groep ben.”

Belachelijke rode kaart?

  • Ja
  • Nee
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie