“Van Ewijk móét volgende stap maken”

Foto: “Van Ewijk móét volgende stap maken”

De kans is reëel dat Milan van Ewijk deze zomer vertrekt bij sc Heerenveen. De 22-jarige rechtsback staat er goed op bij verschillende clubs en hoopt die status na dit seizoen te verzilveren.

Van Wonderen acht rechtsback klaar voor volgende stap

Trainer Kees van Wonderen heeft zich al neergelegd bij een vertrek van Van Ewijk. Hij moedigt de rechtsback zelfs aan om een stap te maken. “Hoe ik ernaar kijk is dat hij een volgende stap móét gaan maken. Hij móét opnieuw uitgedaagd gaan worden, de lat moet veel hoger komen te liggen, zodat hij echt op zijn tenen moet gaan lopen”, zo legt de oefenmeester uit aan Voetbal International.

“Als ik hem soms bij ons aan het werk zie, denk ik: het is wel erg comfortabel geworden. Milan heeft nieuwe prikkels nodig, absoluut”, aldus Van Wonderen, die ‘enorm mooie voorwaarden’ ziet bij Van Ewijk. “Hij is bijvoorbeeld beresterk én er is gemeten dat hij de snelste speler van de Eredivisie is. (…) Hij is rustiger geworden, kan het spel beter spelen én lezen. Doordat hij situaties beter is gaan herkennen ziet hij de oplossing, of weet hij waar hij moet gaan staan.”

Van Wonderen vervolgt: “Milan heeft het bereik, aanvallend én verdedigend. Het verbeterpunt zit hem in het continu leveren, negentig minuten lang. Dit seizoen heb ik eigenlijk maar één keer meegemaakt dat hij het een hele wedstrijd lang lastig had met een tegenstander, dat was Steven Bergwijn. Verder heb ik als trainer nooit het gevoel gehad dat een tegenstander iets bij hem kon halen. Om in dit opzicht de volgende stap te zetten denk ik dat hij nieuwe prikkels nodig heeft. Hij moet uit zijn comfort zone.”

Wint Heerenveen van NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan hij een topdrie-club aan?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie