Van Gelder kraakt NOS: “Hartstikke leuk, maar…”

Foto: Van Gelder kraakt NOS: “Hartstikke leuk, maar…”

Jack van Gelder heeft bedenkingen bij de aanpak van de NOS. Tijdens het EK was het programma Studio Fußball dagelijks op televisie, maar de voormalig presentator kreeg geen invitatie.

Jack van Gelder niet enthousiast over keuzes NOS

Van Gelder sprak onlangs in weekblad Voetbal International zijn verbazing uit over de NOS-gasten. Hélène Hendriks besloot daar in De Oranjezomer aandacht aan te schenken. “De NOS hoeven we ook niet meer serieus te nemen, met een hele blik aan analisten, maar de twee steranalisten Kees Jansma en Jack van Gelder vergeten ze”, opende de presentatrice met een knipoog.

Tafelgast Van Gelder besloot zijn uitspraken toe te lichten. “Het gaat mij niet om het feit dat wij daar aan tafel hadden moeten zitten om te praten over voetbal, maar Kees en ik hebben ongeveer vijftig jaar meegelopen in de voetbalwereld, en dan denk ik dat het voor mensen soms leuk kan zijn om het horen hoe dat is gegaan.”

Gasten zonder affiniteit met voetbal

“Nu zaten er soms bekende koppen zonder affiniteit met voetbal aan tafel. Ik zag bijvoorbeeld twee diskjockeys (Coen Swijnenberg en Sander Lantinga) en rapper Donnie. Hartstikke leuk, maar ik denk dat Kees en ik best leuke verhalen hadden kunnen vertellen. We gaan er misschien nog wel ooit een serie van maken”, aldus Van Gelder.

Rutger Castricum deelt die visie, maar stelt hij: “Sjoerd van Ramshorst was wel echt de ontdekking. Die vond ik echt heel goed en ik heb met heel veel plezier naar hem zitten kijken. Maar het was soms wel een beetje gek als een Marco van Basten tegenover een Donnie kwam te zitten.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Heeft Van Gelder gelijk?

  • Ja
  • Nee
181+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie