Van Hanegem prijst Feyenoord, maar pakt tweetal aan

Foto: Van Hanegem prijst Feyenoord, maar pakt tweetal aan

Willem van Hanegem heeft zaterdagavond genoten van Feyenoord, dat een 1-5 zege boekte op het veld van Go Ahead Eagles. De oud-international is desondanks ook kritisch op een aantal spelers.

Willem van Hanegem geniet van Feyenoord

“Wat Feyenoord liet zien tegen Go Ahead Eagles, kwam op een goed moment”, schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. “Een ruime uitslag en ook nog eens met bij vlagen prima voetbal, daar zaten de supporters van Feyenoord gewoon op te wachten. En de trainer ook. Ik zag hem na de 0-4 dansen langs de lijn en dat begrijp ik wel.”

De oud-international van Oranje vervolgt: “Je vraagt je wel af waarom het er nu wel is bij dit elftal en eerder niet. Dan moet je ook altijd naar de tegenstander kijken. Go Ahead maakte er weliswaar weinig van, maar in Deventer hebben toch weinig clubs het echt makkelijk. Ik denk dat Gernot Trauner ook een flinke rol speelt in het feit dat het beter gaat. Hij was geblesseerd toen het seizoen begon, maar je ziet dat hij rust brengt.”

Paixão en Wellenreuther

Ondanks alle lofuitingen is Van Hanegem ook kritisch. Zo moet Igor Paixão het ontgelden. “Ik had het idee dat hij verontwaardigd was dat hij er tegen Go Ahead uit werd gehaald. Ik denk weleens dat hij al vanaf de kleedkamer op het doel wil schieten. Geen oog voor medespelers. Dat is jammer, want hij heeft eerder laten zien hoe goed hij is.”

“Dat deed Timon Wellenreuther ook, maar als die een terugspeelbal krijgt, houd ik tegenwoordig mijn hart vast. Hij staat ook vaak helemaal verkeerd achter de bal, moet dan gaan draaien en dan gaat het maar net goed”, verzucht Van Hanegem.

Kan dit Feyenoord Benfica verslaan?

  • Ja
  • Nee
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie