Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Van Hanegem ‘zou PSV-penalty ook gegeven hebben’

Foto: Van Hanegem ‘zou PSV-penalty ook gegeven hebben’

Er bestaat nogal wat discussie over, maar Willem van Hanegem is overtuigd: hij vond de penalty die PSV kreeg van scheidsrechter Serdar Gözübüyük, in de blessuretijd tegen RKC, terecht.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad laat Van Hanegem optekenen: “Die strafschop, daar was RKC heel boos om maar als ik scheidsrechter was, had ik hem ook gegeven. En dat ze uiteindelijk wel blij waren met die winstpartij in een week dat Arsenal en Feyenoord de volgende tegenstanders zijn, snap ik heus wel. Maar blijf benoemen wat je ziet en maak het niet mooier dan het is.”

De macht van aanvoerders

Precies daarom kan Van Hanegem wel genieten van Burak Yilmaz in Sittard, schrijft De Kromme verder. “Bij ESPN klagen ze dan steen en been dat hij na afloop niet voor de camera’s verschijnt. Laat die jongen, wat maakt mij dat nou uit? We zijn inmiddels zover dat alles wat Yilmaz doet, vreemd wordt gevonden. Maar Oguzhan Özyakup zei het na afloop terecht: Yilmaz is een winnaar, kan niet tegen verliespartijen of late gelijkmakers. Op de lange termijn denk ik dat hij Fortuna boven die degradatiestreep zal krijgen.”

Als aanvoerder is het ‘logisch dat Yilmaz veel te zeggen heeft’, iets dat Orkün Kókçü ondanks de band niet had, afgelopen donderdag tegen Lazio. Toen pakte Santiago Giménez een penalty van hem af. “Ja, Kökçü speelde niet goed. Maar dat heeft er niets mee te maken. De aanvoerder beslist. En dat in Mexico alle centrumspitsen de strafschoppen nemen, is natuurlijk gekkigheid”, stelt Van Hanegem tot slot.

TIP: Spelen PSV en Feyenoord gelijk? De odd is 4.20!

Zou jij de pingel ook gegeven hebben?

  • Ja
  • Nee
88+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie